Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM, o βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι «θα είχε νόημα η σημερινή ψήφιση εάν δεν είχε δημοσιευτεί στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης ο προηγούμενος νόμος». Παράλληλα επέκρινε και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, σημειώνοντας πως η δέσμευσή του ότι θα ακυρώσει τις συνέπειες τις επίμαχης διάταξης είναι γενική και αόριστη.

Πρόσθεσε, δε, ότι στο εξής θα δίνεται η δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν όσοι λειτουργούν offshore εταιρείες σε συνεργαζόμενες χώρες και τόνισε ότι δεν είναι αληθές ότι η ψήφιση της διάταξης αποτελούσε προαπαιτούμενο από τους δανειστές και υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στην ομάδα κρατών εναντίον της διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο ζήτημα της ολοκλήρωσης της συμφωνίας, υποστήριξε ότι οι δανειστές “θα κάνουν κάποιο σκόντο” στην κυβέρνηση ενόψει του Brexit, αλλά προέβλεψε ότι το φθινόπωρο, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ θα βάλει στο τραπέζι τα ζητήματα των ομαδικών απολύσεων, των εργασιακών σχέσεων και της απελευθέρωσης της αγοράς, πιθανόν να υπάρξουν αποχωρήσεις βουλευτών από την κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη αν δεν πάμε σε μείωση δαπανών, όμως, η κυβέρνηση επέλεξε να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές και τη φορολογία και να μειώσει μισθούς και συντάξεις» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ και εμφανίστηκε βέβαιος ότι υπάρχουν περιθώρια περιορισμού των κρατικών δαπανών, χωρίς να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ