Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 88,6, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης ανέφερε ότι «είμαστε ανοιχτοί σε ακύρωση και επαναδιαπραγμάτευση από την αρχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν το ζητήσουν τα Σκόπια», επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να ανήκει στη Βόρεια Μακεδονία για να αναλάβει την ευθύνη της ρήξης και όχι στην Ελλάδα. «Όποιος φύγει από τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών φέρνει την ευθύνη της διάρρηξής της» τόνισε επιγραμματικά.
 
Σχετικά με την Τουρκία, ο Δ. Σταμάτης εκτίμησε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα προχωρήσει σε εχθρική πράξη, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης στην Άγκυρα, αποδίδοντας την τουρκική προκλητικότητα στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης που ο Ρ. Τ. Ερντογάν θέλει να κερδίσει «πάση θυσία».
 
Αναφορικά με τις εκλογές επισήμανε συγκεκριμένα ότι  «η αυτοδυναμία πρέπει να είναι στόχος της χώρας και όχι της ΝΔ», ενώ υποστήριξε ότι θα του λείψει από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ερωτηθείς αν θέλει τον Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή ανέφερε ότι «δεν θα μου λείψει», κατηγορώντας τον ότι με τον ναρκισσισμό του «οδήγησε τη χώρα στα βράχια». Για το debate ανάμεσα στον Α. Τσίπρα και τον Κ. Μητσοτάκη υπογράμμισε ότι η ΝΔ θέλει αναμέτρηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό ότι «ως ηττημένος θέλει να έρθει στο debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τα κάνει όλα μπάχαλο».