Κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, δήλωσε πως «Όλα όσα παρακολουθήσαμε την τελευταία εβδομάδα, για να μην σας πω τις τελευταίες δύο βδομάδες, δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα της απόφασης του Πρωθυπουργού μας να εργαλειοποιήσει με απαράδεκτο τρόπο την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, που θυμίζω ότι είναι η απεργία πείνας και δίψας ενός βαρυποινίτη πλέον εδώ και δεκαεξίμισι χρόνια και όχι τρομοκράτη, πρώην τρομοκράτη».

Επεσήμανε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας «από τη στιγμή που είναι χωμένος στη φυλακή δεκαεξίμισι χρόνια και μάλιστα […] κατοχυρώνει το δικαίωμα με βάση το δικό μας νομικό πολιτισμό να διεκδικήσει την έξοδό του από αυτήν τη φυλακή» δεν πρόκειται πλέον για τρομοκράτη, αλλά για βαρυποινίτη, ο οποίος είναι φυλακισμένος, «και σε λίγο θα μπορεί να ζητήσει και χάρη με βάση το νομικό πλαίσιο της Ελλάδας».

Απευθυνομενος προς τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήτάν παρών στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, επεσήμανε πως ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος, τόσο για τον τραυματισμό όλων των διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών όσο και για τον τραυματισμό του αστυνομικού. «Όλα τα βίντεο με τους άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ αποκαλύπτουν με τον σαφέστερο τρόπο πως στην πραγματικότητα οι άνδρες που αποτελούν την ομάδα ΔΡΑΣΗ στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι παρά ένα ασκέρι -και συγγνώμη για την έκφραση- παρακρατικών φασιστοειδών εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου και χούλιγκαν, γι’ αυτό άλλωστε και διαπληκτίζονται με άλλους χούλιγκανς. Και μόνο η γλώσσα και η φρασεολογία που χρησιμοποιούν σε αυτά τα βίντεο, είναι μόνο βρισιές, βωμολοχίες, καμία απολύτως λέξη άλλη ελληνική, είναι ενδεικτική για το ποιόν τους» τόνισε.

Ανέφερε επίσης πως το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός έχει μετατρέψει την κοινοβουλευτική δημοκρατία σε αστυνομική δημοκρατία συντελεί στην λιγότερη άσκηση ελέγχου στις μεταρρυθμιστικές δράσεις της κυβέρνησης, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας βρίσκεται σε μεταρρυθμιστικό οίστρο.

Μεταξύ άλλων, στρεφόμενος προς την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό είπε: «Σταματήστε αμέσως τώρα τον εθνικό διχασμό. Σταματήστε αμέσως τώρα την αστυνομική βία και καταστολή, σταματήστε τη βία των αναίτιων προστίμων. Σταματήστε επιτέλους να δέρνετε τον κόσμο, είτε γιατί έχει μια άλλη πολιτική άποψη από εσάς, είτε απλώς και μόνο γιατί θέλει να περπατήσει με τα παιδιά του και να πιει έναν καφέ στην πλατεία της γειτονιάς του».

Υπενθυμίζοντας στο Κοινοβούλιο το ανεκδιήγητα πλούσιο ρεπερτόριο της αστυνομικής καταστολής του τελευταίου ενάμισι έτους, με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, καθώς και το γεγονός ότι ο φυγόποινος χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς παραμένει ασύλληπτος, υπενθύμισε πως «όποιος ηγεμόνας στην περίοδο της μακράς ιστορίας μας καταπάτησε τα εσκαμμένα είχε νομοτελειακά πάντα το τέλος που του άξιζε: πολιτική συντριβή και εξαφάνιση, αλλά και κατοχύρωση μόνιμης θέσης στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» και είπε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «Αν εσείς δεν επιδείξετε τώρα αμέσως τον πατριωτισμό που επιβάλλεται για την τήρηση αυτού του έρμου του Συντάγματος, πολύ φοβάμαι πως πολύ σύντομα θα έχετε καταφέρει να κυβερνάει τη χώρα μας παράνομα μία νέα Χρυσή Αυγή με ένα λιγότερο επιβαρυμένο όνομα. Σκεφτείτε το και αποφασίστε».