Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel», επισήμανε ότι ο Κ. Μητσοτάκης έκανε ένα βήμα πίσω από τα περί φοροελαφρύνσεων από την επόμενη μέρα εφόσον εκλεγεί. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο πρόεδρος της ΝΔ «είπε ότι τις φοροελαφρύνσεις θα τις φέρει το 2020, στον επόμενο προϋπολογισμό» και συνέχισε λέγοντας πως «αμφισβητώ και αυτές τις φοροελαφρύνσεις καθώς πρέπει να βρει δημοσιονομικό χώρο 5,1 δισ. για το 2020» τονίζοντας πως είναι αδύνατον από το 2,5% να πάμε στο 4% ανάπτυξη μέσα σε ένα με δύο χρόνια.

Ερωτηθείς για τα περί «αλλεργίας» του ΣΥΡΙΖΑ στις επενδύσεις, κάλεσε τη ΝΔ σε σύγκριση των πεπραγμένων «για να δούμε ποιος μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και πρόσθεσε «προκαλώ οποιονδήποτε να δει τις επενδύσεις επί ΝΔ. Με εξαίρεση τη Fraport και την Cosco, το σύνολο σχεδόν των στρατηγικών επενδύσεων είχε καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο αναπτυξιακός νόμος, που ήταν το καλύτερο εργαλείο που είχαμε μέσα στην κρίση, είχε παγώσει από την Κομισιόν για λόγους διαφθοράς».

Όσον αφορά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου φάνηκε ασισιόδοξος για ανατροπή του αποτελέσματος των ευρωεκλογών τονίζοντας πως «ο κύριος όγκος, το 20% δηλαδή περίπου 1 εκατ. πολίτες επέλεξαν να ψηφίσουν μικρά κόμματα ή λευκό. Κράτησαν απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να μετακινηθούν». Ο άλλος λόγος που επισήμανε είναι πως στις κάλπες του Ιουλίου «συγκρούονται δύο σαφή σχέδια που συμπυκνώνονται σε δύο διαφορετικές στρατηγικές».

«Η ΝΔ προτείνει μία κλασική νεοφιλελεύθερη συνταγή που λέει φοροεαλφρύνσεις, συρρίκνωση των δημοσίων δαπανών, ευελιξία στον χώρο της εργασίας και στους μισθούς και σταδιακή ιδιωτικοποιήση μέρους του κοινωνικού κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μία σταθερή αναπτυξιακή στρατηγική στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής και υπεράσπιση του χώρου εργασίας» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα χαρακτήρισε πολύ διαφορετική την πραγματικότητα με τη ΔΕΗ σε σχέση με αυτά που λέει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Η ΝΔ το 2010 –2014 είχε επιλέξει να αυξάνει την τιμή του ρεύματος κατά 15% κάθε χρόνο. Αυτό οδήγησε σε εκρηκτικότητα προβλήματα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα. Ταυτόχρονα η ΝΔ αύξανε το δανεισμό της ΔΕΗ, τον είχε φτάσει στα 5 δισ. Η ΔΕΗ έπρεπε να αναδιαρθρωθεί και να προσαρμοστεί σε μία νέα αγορά ενέργειες. Επιλέξαμε να μην αυξήσουμε την τιμή του ρεύματος για πέντε συνεχόμενα χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.