Σύμφωνα με αυτό στην υπόθεση των δανείων εμπλέκεται και η Δ/νουσα Σύμβουλος του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίου, που σήμερα κανονίζει την τύχη των ελληνικών τραπεζών και συντάσσει το πόρισμα για τα warrants. Το όνομα της είναι μεταξύ των 23 στελεχών – νυν και πρώην – του ΤΤ εις βάρος των οποίων ασκείται ποινική δίωξη για απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ΄ εξακολούθηση και μη εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία για το ΤΤ υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Είναι γνωστό ότι η CEO του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, έχοντας διατελέσει σύμβουλος διοίκησης στο Τ.Τ στην “επίμαχη” περίοδο με τις δανειοδοτήσεις επιχειρηματιών που περιγράφει το εισαγγελικό πόρισμα, έστω και αν δεν ευθύνεται, καθώς μια σύμβουλος διοίκησης δεν εγκρίνει δάνεια, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των προσώπων που “εμπλέκονται” στην υπόθεση αυτή.

 
Με αυτό το δεδομένο, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ίδια, προβληματίζονται σοβαρά, κατά πόσον μπορεί να παραμείνει στο πόστο της στο ΤΧΣ, έχοντας αυτή τη δικαστική εκκρεμότητα.
 
Στην εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Δ.Καρύδης και των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς, ζήτησαν την απομάκρυνσή της.
Η Σακελλαρίου διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς έως το 2010 και στη συνέχεια Chief Risk Officer στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπου μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνη στο έργο απορρόφησης της Aspis Bank και στο έργο του ελέγχου από την Blackrock.
 
Η επιλογή της  για τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έγινε από την τρόικα, την Τράπεζα της Ελλάδος και τον υπουργό Οικονομικών αφού πρώτα όμως αποκλείστηκαν πολλοί άλλοι γνωστοί τραπεζίτες, με απολαβές 215.000 ευρώ ετησίως ή 17.900 το μήνα καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας.

Η κ. Σακελλαρίου έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι από χθες το βράδυ έχει θέσει την παραίτηση της από το ΤΧΣ στη διάθεση της κυβέρνησης.