Τίτλους τέλους ρίχνει το κόμμα που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης το 2014 και κατάφερε να έχει αντιπροσώπευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2014 και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από το 2015, λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του Σ. Θεοδωράκη.

Την απόφαση αναστολής λειτουργίας έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος «μετά από 2 μήνες εντατικών διαβουλεύσεων, επαφών και συζητήσεων με εκατοντάδες στελέχη και φίλους του Ποταμιού σε όλη την Ελλάδα», λόγω του πολύ χαμηλού αποτελέσματος που συγκέντρωσε το κόμμα στις ευρωεκλογές της άνοιξης του 2019, που οδήγησε στη μη κάθοδο του Ποταμιού στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου.

Δεν κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές το Ποτάμι

Όπως αναφέρεται, η απόφαση θα τεθεί για έγκριση στην συνεδρίαση της Μεγάλης Συνάντησης Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) και θα είναι ανοιχτή «για όσα στελέχη και φίλους θέλουν να την παρακολουθήσουν». Η ΜΕΣΥΑ, έχει τον κεντρικό λόγο στις αποφάσεις καθώς εκλέγει τον Γραμματέα Οργανωτικού του Κινήματος και όλες τις κεντρικές ομάδες υποστήριξης, όπως είναι ο Πολιτικός Σχεδιασμός, η Επιτροπή Αξιολόγησης και Αξιοποίησης Στελεχών, η Επιτροπή Δεοντολογίας και η Επιτροπή Οικονομικής Διαχείρισης.

Ο Θεοδωράκης αποχωρεί από τη Βουλή ως «πολιτικά ηττημένος»

Το Πολιτικό Συμβούλιο συμφώνησε να δοθούν στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 500.000 ευρώ (από την κρατική χρηματοδότηση του κόμματος) «για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης διαρροής εγκεφάλων στο εξωτερικό». Η αναστολή λειτουργίας του Κινήματος «δεν σημαίνει ότι όλοι εμείς θα ιδιωτεύσουμε ή θα συνταξιοδοτηθούμε. Άλλωστε αρκετά στελέχη μας συνεχίζουν και σήμερα να πρωταγωνιστούν σε πολλά πεδία πολιτικής και βέβαια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις ΜΚΟ, τα κοινωνικά δίκτυα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου «διαφώνησαν με την πρόταση αναστολής λειτουργίας του κόμματος, θεωρώντας ότι παρά την πολιτική συγκυρία, γρήγορα το πολιτικό σύστημα, που σήμερα φαίνεται να κυριαρχεί, θα εξαντλήσει τα όριά του». Σύμφωνα με τις διατυπώσεις τους «οι αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν, η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη δεν έρχεται, τα ακροδεξιά συνθήματα αυξάνονται και όλα αυτά επιβάλουν τη συνέχιση της ύπαρξης του Ποταμιού».

Τα μέλη της ΜΕΣΥΑ καλούνται στην συνεδρίαση της 24ης Νοεμβρίου «να συζητήσουν, να προβληματισθούν και τελικά να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου» για αναστολή της λειτουργίας του Ποταμιού.