Μαζί με τη δικογραφία διαβιβάστηκε και σχετικό USB στικ με τα ονόματα της λίστας.
 
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή διαβιβάστηκε και η δικογραφία που σχηματίστηκε για τις συνθήκες εισόδου της χώρας στο Μνημόνιο Ι, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες το διαβιβαστικό του αντιεισαγγελέα στο οποίο δεν αναφέρονται τα ονόματα των πρώην υπουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας και της αξιοποίησής της  καταγράφονται τα εξής: «Σας στέλνουμε χωρίς αξιολόγηση την δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς και την ίδια τη λίστα, η οποία περιέχει τα ονοματεπώνυμα ελλήνων καταθετών στη συγκεκριμένη τράπεζα. Παρακαλούμε όπως εξετάσετε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες περιήλθε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών το CD με τα ονοματεπώνυμα καταθετών ελλήνων υπηκόων αλλά και ο τρόπος που αξιοποιήθηκε από τους αρμόδιους. Σας καλούμε επίσης να εξετάσετε τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης».
 
Αμέσως μετά την παραλαβή της δικογραφίας για τη λίστα Λαγκάρντ η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει αν συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή. Ενδιαφέρον επίσης θα έχει εάν τα ονόματα που περιέχονται στο ψηφιακό υλικό το οποίο εστάλη στη Βουλή είναι τα ίδια με αυτά που δημοσιεύτηκαν. 

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο διαβιβαστικό του κ. Παντελή προς τη Βουλή, δεν γίνεται, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά αναφέρεται ότι διαβιβάζεται η δικογραφία για τις «ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε Κυβέρνησης, που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω CD» που περιέχει τη λίστα με τα ονόματα των καταθετών στην Ελβετική Τράπεζα. Μαζί διαβιβάστηκε και το memory stick (ηλεκτρονική κάρτα μνήμης) με τα ονόματα της λίστας.
Σημειώνεται ότι αρχικά η λίστα διαβιβάστηκε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών σε CD και στη συνέχεια το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών το μετέφερε σε memory stick.
 
Ειδικότερα, στο διαβιβαστικό έγγραφό του, ο κ. Παντελής αναφέρει ότι «από υπηρεσιακό καθήκον» και σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών (Ν. 3126/2003 και 3961/2011) διαβιβάζει στη Βουλή την αναφορά του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη μαζί με την ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως από τον ίδιο εισαγγελικό λειτουργό.
 
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου «να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε περιέλθει στο υπουργείο Οικονομικών ψηφιακός δίσκος (CD) με τα ονοματεπώνυμα Ελλήνων υπηκόων που διατηρούσαν καταθέσεις στην Τράπεζα HSBC στην Ελβετία, ο οποίος (ψηφιακός δίσκος) φέρεται να έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, καθώς επίσης και ο τρόπος που αξιοποιήθηκε το περιεχόμενο αυτού από τους παραλήπτες του, χωρίς να προβούμε σε αξιολόγηση του περιεχομένου της δικογραφίας, παρακαλούμε δε για τις δικές σας ενέργειες ως προς τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε Κυβέρνησης που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω CD».
 
Παράλληλα, συνεχίζει ο κ. Παντελής, μαζί με τη «δικογραφία, σας διαβιβάζουμε σε κλειστό φάκελο ηλεκτρονική κάρτα μνήμης (memory stick) που φέρεται ότι έχει αναπαραχθεί από το εν λόγω CD, περιέχον τα ονοματεπώνυμα των Ελλήνων καταθετών στην Τράπεζα HSBC, το οποίο μας συνυπέβαλε ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, μαζί με τη σχετική δικογραφία».
 
Υπενθυμίζεται ότι την 1η Νοεμβρίου 2012 οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης διαβίβασαν τη δικογραφία για τη «λίστα Λαγκάρντ» στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε. Ο τελευταίος ανέθεσε στον εποπτεύοντα τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς κ. Παντελή, να μελετήσει τη δικογραφία, την οποία τελικά διαβίβασε σήμερα στη Βουλή.
 
Το διαβιβαστικό έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων προς τον κ. Τέντε περιείχε ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης, χωρίς να γίνεται αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα ή να γίνεται κάποιος σχολιασμός επί της υπόθεσης.
 
Απλώς, εμμέσως πλην σαφώς, «φωτογραφίζονται» τα πρόσωπα των δύο πρώην υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου, οι οποίοι χειρίστηκαν την «τύχη» της «λίστας Λαγκάρντ».
 
Πάντως, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς σε κάποιο σημείο του διαβιβαστικού εγγράφου τους, όπου γίνεται αναφορά στον χειρισμό της επίμαχης λίστας, αναφέρουν ότι ενώ το CD με τα ονόματα διαβιβάστηκε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών με σημείωμα υπογεγραμμένο από Γάλλο υπάλληλο, δεν προέκυψε η ηλεκτρονική καταγραφή του στο γραφείο τού τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
 
Κατά το στάδιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, που διεξήχθη από τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, κατέθεσαν οι δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, καθώς και οι δύο πρώην επικεφαλείς του ΣΔΟΕ Γ. Διώτης και Γ. Καπελέρης. Και οι τέσσερεις κατέθεσαν για τον τρόπο που ο καθένας χειρίστηκε την επίμαχη λίστα.