Ο Κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει προ ημερών ότι η κυβέρνηση ποντάρει στη στήριξη εξαιρετικά εύκαμπτων βουλευτών που ανταλλάσσουν συνειδήσεις με υπουργεία και με πόστα, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση μειοψηφίας, νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους και βουλευτές – πιόνια.

«Τις μέρες αυτές, όλοι συνειδητοποιούν ότι μετά το οικονομικό και το κοινωνικό του ναυάγιο, ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα και στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής. Των εκβιασμών, των παζαριών και των εξαιρετικά εύκαμπτων βουλευτών. Αυτών που ξεδιάντροπα ανταλλάσσουν συνειδήσεις με υπουργεία και με πόστα. Μια βαριά θεσμική δυσοσμία, δυστυχώς, τυλίγει τη Βουλή: Για να παίξει την τελευταία πράξη της, αυτή η κυβέρνηση μειοψηφίας, νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους.

Άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, άλλοι κύρωσαν τη Συνθήκη των Πρεσπών και άλλοι εγκρίνουν τα νομοσχέδιά της. Βουλευτές-πιόνια αλλάζουν κόμματα με την πρώτη ευκαιρία. Ενώ άλλοι -δύο συγκεκριμένα- ενώ παραμένουν σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, στηρίζουν άλλο κόμμα για να μην χάσουν την ευκαιρία. Πλειοψηφίες ευκαιρίας και συμπεριφορές ευκαιρίας. Όλα αυτά, όπως φαίνεται, σε τιμές ευκαιρίας».

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ο Κ. Ζουράρις ανέφερε ότι για τον χαρακτηρισμό «βουλευτής σε τιμή ευκαιρίας», που του προσήψε ο πρόεδρος της ΝΔ, θα σέρνει τον «κ. Μητσοτάκη στα δικαστήρια και θα έρχεται στη Βουλή ο αρχηγός να εκλιπαρεί ψηφουλάκια από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην αρθεί η ασυλια του».

Υπογράμμισε πως αυτός ο χαρακτηρισμός είναι ατιμωτικός, καθώς στην ελληνική γλώσσα σημαίνει ότι χρηματίστηκε, «κι αυτό είναι ατιμωτικό και επιφέρει ποινικές καταδιώξεις». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «ούτε στο υποπόδιο των ποδών μου μπορεί να συγκριθεί το έργο μου με το ανύπαρκτο έργο του κ. Μητσοτάκη».