Πρόκειται για πράξη οικονομικής επιτροπής του δήμου Περιστερίου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, στην οποία σε ένα σημείο παρείσφρησε η φράση «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσε το» .Η πράξη αφορά την κατάρτιση των όρων διακήρυξης διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, προϋπολογισμού 39.998,68 ευρώ

«Ο Εισαγγελέας και η Δικαιοσύνη τους οποίους εμπιστευόμαστε θα ρίξουν άπλετο φως παντού. Όποιος έχει φταίξει, να πληρώσει παραδειγματικά» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο δήμαρχος του Περιστερίου.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι διέταξε την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

ΣΥΡΙΖΑ: Άριστος της Ν.Δ. στήνει «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς

«Κανένας δεν μπορεί να παίξει με την εντιμότητα και την ιστορία μας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.Όσοι έσπευσαν άκριτα και υστερόβουλα να κατηγορήσουν το Δήμαρχο και τη Διοίκηση θα διαψευστούν γρήγορα. Η επιχειρούμενη κομματικοποίηση είναι πολύ αστεία και δεν μας αφορά» τονίζει.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  δήλωσε νωρίτερα ότι η υπόθεση εκθέτει όχι μόνο τον δήμαρχο Περιστερίου, αλλά και την ίδια τη ΝΔ.

«Ένας ακόμα “άριστος” της Νέας Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη καθώς, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε και στη Διαύγεια σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, ο Δήμος Περιστερίου φέρεται να διαλέγει προμηθευτές», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Προβοκάτσια ο «φωτογραφικός» διαγωνισμός κατά τον δ. Περιστερίου

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να “παίξει” με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, την Παρασκευή, ο Δήμος Περιστερίου,και αποδίδει σε προβοκάτσια το θέμα με την επίμαχη φράση, που περιλαμβάνεται σε προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Φωτογραφικός διαγωνισμός του δήμου Περιστερίου στη Διαύγεια

Να θυμίσουμε ότι ένα πολύ περίεργο σημείωμα σε προκήρυξη του δήμου Περιστερίου για τη διενέργεια «συνοπτικού» διαγωνισμού για προμήθεια αδρανών υλικών ύψους 40.000 ευρώ δημιουργεί ερωτήματα για τη διαφάνεια της διαδικασίας. Η φράση «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το» συνοδεύει ως σχόλιο τις διατάξεις των κριτηρίων της επιλογής των διαγωνιζόμενων εταιρειών.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Διαύγειας, στο άρθρο 9 για τα κριτήρια επιλογής και στην 4η διάταξη της παραγράφου 9.3 για την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα των υποψήφιων διαγωνιζομένων, αναφέρεται πως ένα από τα κριτήρια επιλογής είναι να έχει εκτελέσει τρεις τουλάχιστον παρόμοιες συμβάσεις την τελευταία τριετία.