Ο Καταλανός σκιτσογράφος Τόνι Γκαλμές, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και Δόκτωρ Καλών Τεχνών, διώκεται στην Ισπανία γιατί σειρά σκίτσων του θεωρήθηκαν ότι προσβάλουν την αστυνομία και την πολιτοφυλακή.
Ο γνωστός, και ειδικευμένος στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, σκιτσογράφος, στοχοποιήθηκε από τις ενώσεις των αστυνομικών, οι οποίες κατήγγειλαν τα σκίτσα του ως προάγοντα τη βία εναντίον τους και αιτία τραυματισμών αστυνομικών κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν την απαγόρευση και καταστροφή των βιβλίων του, όπως επίσης και να ζητήσουν οι εκδότες δημόσια συγγνώμη. Το βιβλίο που θεωρούν «ένοχο» στην «προαγωγή βίας» είναι το σατιρικό On és l’Estel·la?, της ίδιας λογικής με τα γνωστά «Που είναι ο Γουώλυ;», μόνο που το θέμα του ήταν το καταλανικό δημοψήφισμα και όσα συνέβησαν εκείνη τη μέρα.

Σύμφωνα με την αγωγή εναντίον του, στο βιβλίο, που μετρά μόλις 28 σελίδες, περιλαμβάνονται «προσβλητικές για την αστυνομία εκφράσεις και σκίτσα».

O Τονι Γκαλμες προστίθεται σε μια μακρά λίστα καλλιτεχνών, από σκιτσογράφους ως καλλιτέχνες του κουκλοθεάτρου, που έχουν φυλακιστεί στην Ισπανία για προσβολή των αρχών ή του βασιληά.