«Στη γκρίζα πόλη, μόνη ελπίδα η σπίθα από τους αγώνες της νεολαίας!»

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο καλεί τους εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τους άνεργους/ ες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες στην κεντρική εκδήλωση της, το Σάββατο 16 Μαΐου στην πλατεία Αυδή, στις 7 το απόγευμα
|

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης, όλες οι γενιές έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της αντεργατικής πολιτικής σε εκπαίδευση, εργασία και σε κάθε άλλη πτυχή της ζωής τους. Επιβάλλονται πολιτικές που στηρίζουν την εξατομικευμένη επανακατάρτιση σε όλα τα στάδια της ζωής, τη μερική εργασία και την ορισμένου τύπου απασχόληση σε όλες τις θέσεις εργασίας. Η μερική ή καθόλου ασφάλιση και συνταξιοδότηση είναι πλέον υποβαθμισμένο δικαίωμα και θα πρόκειται να γίνει «όνειρο θερινής νυχτός» για τις επόμενες γενιές. Ειδικότερα η νεολαία βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των πολιτικών αναδιαρθρώσεων του Δήμου, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Στόχος είναι μέσω της υποταγής της νεολαίας, η επιβολή της βαρβαρότητας ως κανονικότητα σε όλες τις ηλικίες της εργαζόμενης τάξης.

Η νεολαία ζει καθημερινά τη βαρβαρότητα στους χώρους σπουδών, στα νέα, αφιλόξενα και πλήρως εκμεταλλεύσιμα εργασιακά περιβάλλοντα και σε συγκεκριμένου εμπορικού τύπου κέντρα. Η δημοτική αρχή, οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και το κεφάλαιο, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό, υλοποιώντας και ενορχηστρώνοντας τη μνημονιακή πολιτική, ο καθένας από το μετερίζι του. Έχουν φτιάξει το συνολικό πλαίσιο εκμετάλλευσης, αλλά όχι μια πραγματική, αξιοβίωτη ζωή για τους νέους και τις νέες, δηλαδή το μέλλον και το σήμερα των εργαζόμενων και των κατοίκων στην πόλη.

Η νεολαία όμως, όπως και όλες οι γενιές, παρά τις δυσκολίες που σηκώνει στις πλάτες της, δεν είναι ξοφλημένη! Καμία γενιά δεν είναι ξοφλημένη!
Με κοινούς αγώνες ανατρέπουμε αυτές τις πολιτικές!

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο πιάνει τη συζήτηση από τους αγώνες της νεολαίας στο πανεκπαιδευτικό κίνημα, στο αντιφασιστικό, στην διεκδίκηση περισσότερων εργασιακών δικαιωμάτων μέσα από ανεξάρτητα, από τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό σωματεία, απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκράτηση.

Με οδηγό αυτή τη σπίθα και με κομβικό τον ρόλο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει, σε μια πόλη που μας ανήκει!

Στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση  θα τοποθετηθούν οι υποψήφιες-οι στον δήμο της Αθήνας:

Άννα Μπαρδάνη-Φοιτήτρια ιστορικού, εργαζόμενη στον επισιτισμό

Φοίβος Λιναρδάτος – Μαθηματικός, μεταπτυχιακός φοιτητής

Δήμητρα Τάσσου – Αναπληρώτρια, Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Θα ακολουθήσει λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι με τους:

Γιάννης Μαυριτσάκη (Μαντάρες)

Γιώργος Πατεράκη


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις