Υπενθυμίζεται ότι μία χυδαία και βαθιά προσβλητική «κατηγορία» προς το υγειονομικό προσωπικό που επί δέκα και πλέον μήνες υπερβάλει εαυτόν, την ώρα που η ενίσχυση του συστήματος υγείας από την κυβέρνηση αποδεικνύεται συνεχώς ισχνή, απέδωσε ο υφυπουργός Υγείας την Παρασκευή.

Κληθείς να απαντήσει για το γεγονός πως η συντριπτική πλειονότητα, περίπου οκτώ στους δέκα, ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους δεν καταγράφηκαν ποτέ σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης απάντησε πως αυτό οφείλεται στις αποφάσεις των ιατρών, ενώ ακόμα ηχεί η ρήση του υπουργού Επικρατείας Γεραπετρίτη που είχε δηλώσει ανερυθρίαστα πως «προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ» αλλά «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς».

Κατά την πρωτολογία του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο Μάκης Βορίδης αναρωτήθηκε ρητορικά αν«έχει δώσει ο κ. Κοντοζαμάνης ή κάποιος άλλος πολιτικός τέτοια οδηγία στο προσωπικό υγείας;». Χαρακτήρισε αθλιότητα τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κοντοζαμάνη ενώ υποστήριξε επίσης «αυτό που είπε ο υφυπουργός Υγείας είναι ότι τις αποφάσεις για τις ΜΕΘ, ποιος μπαίνει και ποιος όχι, τις παίρνουν οι γιατροί».

Δήλωσε επίσης ότι δήλωσε είχε την ατυχία να χάσει τους γονείς του και έναν ακόμα συγγενή την τελευταία τετραετία, με τους τρεις θανάτους να καταγράφονται εκτός ΜΕΘ. «Ουδείς εξ αυτών πέθανε σε ΜΕΘ. Όχι, όμως, επειδή το είπε κάποιος πολιτικός, αλλά γιατί αυτή ήταν η ενδεδειγμένη νοσηλεία σύμφωνα με τις αρχές της ιατρικής επιστήμης» ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, αν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης που εξέδωσαν πύρινη ανακοίνωση εναντίον του Β. Κοντοζαμάνη, ο υπουργός Εσωτερικών φέρεται να απάντησε «Ναι», εκτός μικροφώνου, αυξάνοντας την ένταση στη συζήτηση.

«Οι γιατροί κάνουν μία δήλωση απέναντι στον υπουργό και λέτε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Γιατί αυτός ο κόσμος δεν έχει υπερωρίες, δεν έχει γάντια, έχει αρρωστήσει, άνθρωποι έχουν φύγει από την ζωή και θα έπρεπε να υποκλίνεστε σε αυτούς τους ανθρώπους. Κι όχι να λέτε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ. Θα έπρεπε να τους σέβεστε» είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης και πρόσθεσε πως ο Β. Κοντοζαμάνης θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. «Αυτό είναι πρόκληση για την κοινωνία. Εδώ, φάνηκε ότι δεν προετοιμάσατε την χώρα από άποψη ΜΕΘ. Καθυστερήσατε να κάνετε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και η χώρα στην Βόρεια Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος. Κι αν δεν σοβαρευτείτε, η χώρα θα βυθιστεί στο πένθος και στη Νότια Ελλάδα» προειδοποίησε.

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, μέσα από τα λόγια υπουργού της, έκανε την ντροπή να ντρέπεται για χάρη της. Σε ερώτηση για το ποσοστό των ασθενών που κατέληξαν εκτός ΜΕΘ ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στην χθεσινή ενημέρωση δεν δίστασε να κατηγορήσει τους γιατρούς ότι ευθύνονται για το γεγονός ότι το 80% των θανάτων συνέβη εκτός ΜΕΘ. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύουν πόσο πολύ στηρίζουν τους …ήρωες της πανδημίας», ανέφερε μεταξύ άλλων την Κυριακή η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.