Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», «εκτός από τον προβληματισμό για την ψηφοφορία και το πώς θα κινηθούν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας που είχαν βγει στα κάγκελα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει ένας ακόμα προβληματισμός. Ποιος θα είναι ο εισηγητής εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς δεν υπάρχουν πρόθυμοι. Κι εκτός των άλλων πρέπει να είναι πρόσωπο που στο παρελθόν δεν έχει κάνει δηλώσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από την αντιπολίτευση».

Τα τρία μνημόνια που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή αφορούν την «Ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία», την «Επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης» και «την Εναέρια Αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων (LWSS)» από ελληνικά αεροσκάφη.

Ονομαστική ψηφοφορία για τις συμφωνίες θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει πονοκεφάλους στη Νέα Δημοκρατία, που έχιε αναβάλει την κύρωση των συμφωνιών. «Κάθε ψήφος υπέρ των συμφωνιών θα είναι και μία συγγνώμη για την αθλιότητα που έγινε πριν από δύο χρόνια και για την εξαπάτηση των απλών πολιτών. Περιμένουμε λοιπόν 158 συγγνώμες. Συγγνώμες για τους προπηλακισμούς, τις σφαίρες σε σπίτια υπουργών και πολλά άλλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι παρά τις παρελθοντικές κραυγές περί «προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών», ο άλλοτε «καθολοκληρία αντίθετος» με τη Συμφωνία και τις εφαρμοστικές της συνθήκες, Άδωνις Γεωργιάδης, υπέγραψε το μνημόνιο για την «Ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία» με τη Βόρεια Μακεδονία, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.