Στα πλαίσια των εγκαινίων, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επαφές με τοπικούς φορείς στο χώρο του νοσοκομείου, στις 10:30 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θήρας, Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο, στις 11:30 θα απευθύνει ομιλία στα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας και στις 13:00 θα έχει συνάντηση με τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού.
 
Μαζί με τον πρωθυπουργό, στο νησί βρίσκεται και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή τα εγκαίνια τόνισε πως στο νοσοκομείο που εγκαινιάζει ο κ. Τσίπρας «δεν έχει προσληφθεί κανένας διευθυντής γιατρός, καμιάς ειδικότητας, ούτε καν για το τμήμα επειγόντων περιστατικών, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του νοσοκομείου ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο», ενώ αναρωτήθηκε «αν μπορεί να λειτουργήσει δευτεροβάθμιο νοσοκομείο χωρίς σχεδόν καμία από τις βασικές ειδικότητες και χωρίς αναισθησιολόγο, και με παντελή δηλαδή αδυναμία εκτέλεσης οποιασδήποτε χειρουργικής επέμβασης».
 
Στην ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Τα προαναγγελθέντα εγκαίνια μπορεί να εξυπηρετούν την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης όχι όμως τις μεγάλες ανάγκες περίθαλψης του λαού της Σαντορίνης και των χιλιάδων επισκεπτών της».

Έντονη ήταν η κριτική και από πλευράς της Κομματικής Οργάνωσης Σαντορίνης του ΚΚΕ, η οποία και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Οι  ασάφειες σε ζωτικά ζητήματα λειτουργίας, η δήθεν άγνοια και αποστασιοποίηση των κατ’ εξοχήν υπευθύνων παραγόντων του Υπουργείου Υγείας, η ελλειμματική στελέχωση εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ, με χρονιάτικες ατομικές συμβάσεις και χαμηλούς μισθούς, η αμφίβολη έως αδύνατη λειτουργία πολλών και βασικών ιατρικών τομέων, μας κάνουν πολύ ανήσυχους για τη φροντίδα της υγείας του Σαντορινιού λαού».