X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Στη Βουλή οι ηχογραφήσεις του Eurogroup από Βαρουφάκη – Επιστρέφονται από τον Τασούλα ως «απαράδεκτες»

Στη Βουλή κατέθεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του πρώτου εξαμήνου του 2015, διαβάζοντας μάλιστα απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία υποστηρίζει ότι οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες. «Eπιστρέφω ως απαράδεκτη την επιστολή του κ. Βαρουφάκη» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.
Στη Βουλή οι ηχογραφήσεις του Eurogroup από Βαρουφάκη – Επιστρέφονται από τον Τασούλα ως «απαράδεκτες»
Nick Paleologos / SOOC
|

Συγκεκριμένα, λίγο πριν αποχωρήσει από τη Βουλή, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε ότι κάθε φορά που γίνεται κουβέντα για το διάστημα της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, ακούγονται ψεύδη, προσθέτοντας «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε» για το τι έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα. Στη συνέχεια άφησε στην «διακριτική ευχέρεια» του προέδρου της Βουλής τον τρόπο με τον οποίο θα κοινοποιήσει στο σώμα τις ηχογραφήσεις.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέγνωσε, μάλιστα, απόφαση του Αρείου Πάγου από το 2014 σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες όταν δεν γίνονται στα πλαίσια της ιδιωτικής ζωής, αλλά αφορούν δημόσια πρόσωπα και γίνονται στο πλαίσιο των καθηκόντων τους που τους έχουν ανατεθεί. «Παραδίδω συσκευή αποθήκευσης με τις ηχογραφημένες συνεδρίες του Eurogroup. Πάγια θέση του ΜέΡΑ25 είναι πώς όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της πρόσβασης στους διαλόγους, στις τοποθετήσεις και στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον τους» ανέφερε επίσης.

Η απάντηση ωστόσο του Προέδρου, βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τασούλα, ήταν αρνητική. «Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο κ. Βαρουφάκης να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων» απάντησε.

Ολόκληρη η απάντηση Τασούλα:

«Ο κ. Βαρουφάκης, λίγα λεπτά πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως μας είπε, άφησε με τον χαρακτηρισμό «εμπιστευτικό» προς τον πρόεδρο της Βουλής, από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΜέΡΑ25, έναν φάκελο. Προεξόφλησε, στην ομιλία που έκανε πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως μας είπε, ότι το περιεχόμενο αυτού του φακέλου αφορά εις την εκ μέρους του κρυφή μαγνητοφώνηση πρακτικών κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ και με τον τρόπο αυτό προφανώς μου δίνει το δικαίωμα, όπως είπε, πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερού του φίλου, μου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ήθελα να πω ότι όταν κάποιος αισθάνεται πως πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία, να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις που κάνει, πρέπει αυτή την πρωτοβουλία να την υλοποιεί με δική του ευθύνη.

Δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, ούτε τη Βουλή, ως αχθοφόρο ή βαστάζο των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη, εν προκειμένου. Συνεπώς καλώ αμέσως έναν κλητήρα και επιστρέφω ως απαράδεκτη την επιστολή του κ. Βαρουφάκη. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο ίδιος να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις