Αυτό φέρεται να ισχυρίστηκαν κατά την απολογία τους ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση.
 
«Ήμουν φοιτητής, αντιμετωπίζαμε οικονομικά προβλήματα, αναζητούσα δουλειά και από τις ειδήσεις είχα ακούσει ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής μπορεί να βρει δουλειά σε νέους άνεργους ανθρώπους…. Πήγα στα γραφεία της Ποσειδώνος, με βρίσκει ένας άνθρωπος που ήταν στην υποδοχή και με ρώτησε εάν ερχόμουν πρώτη φορά στα γραφεία. Του απάντησα ναι. Ανέβηκα επάνω και εκεί με συνάντησε κάποιος, ο οποίος μου είπε: “Θα γίνεις μέλος, θα αφήσεις μία ταυτότητα, το κινητό και θα σε ενημερώσουμε εμείς, αν έχουμε ενημέρωση για εργασία”».
 
Άλλος κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίζεται: «Όταν άκουσα για διανομή φαγητού από τη Χ.Α., πήγα τρεις φορές και πήρα φαγητό. Αυτή ήταν η σχέση μου, όπως με ρωτάτε. Φόρεσα την μπλούζα της Χ.Α. όταν πήγα και πήρα τρόφιμα, το δέχομαι. Δεν ήθελα να τη βάλω πάνω μου, απλά τη φόρεσα για να πάρω στη διανομή μία σακούλα παραπάνω».
 
Σε ερώτηση των ανακριτριών αν τον ανάγκασαν να φορέσει την μπλούζα για να πάρει τρόφιμα ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε: «Μάλιστα, μας ανάγκαζαν. Εγώ φόρεσα την μπλούζα για να πάρω παραπάνω φαγητό».
 
Τρίτος κατηγορούμενος φέρεται να περιγράφει στις ανακρίτριες τον τρόπο με τον οποίο τους προσέγγιζε η Χρυσή Αυγή.
 
«Μας έλεγαν ότι έχει 6% και θα έρθει πρώτο κόμμα και ότι όποιος πάει τώρα μαζί τους, θα βοηθηθεί. Κατ' αρχάς με προσέγγισε ο γραμματέας της τοπικής και μου είπε να πιούμε έναν καφέ και να γραφτώ στην οργάνωση. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι όποιος μπει εδώ μέσα σαν φίλος, δεν θα βγει χαμένος», φέρεται να υποστηρίζει στην απολογία του.