Μετά την πραγματοποίηση του πλάνου επέκτασης του δικτύου των αυτόματων πωλητών, ο ΘΕΣγάλα ανακοίνωσε τη σταδιακή λειτουργία 10 νέων σημείων πώλησης στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στον Πειραιά, την Κυψέλη, τη Νέα Ιωνία, το Νέο Ηράκλειο, την Καλλιθέα, το Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, την Ηλιούπολη, τον Άγιο Δημήτριο και την Παλιά Κοκκινιά. Τα νέα σημεία, θα ξεκινήσουν προοδευτικά τη λειτουργία τους.
 
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή τους, τους δύο πρώτους μήνες από την εγκατάσταση των αυτόματων πωλητών φρέσκου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην Αθήνα, η συνολική κατανάλωση στην πρωτεύουσα ξεπέρασε τους 700 τόνους, ενώ με την προσθήκη των νέων καταστημάτων, υπολογίζεται ότι, μόνο στην Αθήνα, θα καταναλώνονται καθημερινά πάνω από 20.000 μπουκάλια φρέσκου γάλακτος ΘΕΣγάλα.
 
Με την παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού, που ακολουθεί την διάθεση νέων τυριών (γραβιέρα κομμάτι και γραβιέρα τριμμένη), τα καταστήματα των αυτόματων πωλητών γάλακτος εξελίσσονται σε μικρές γαλακτοκομικές γωνιές. Το πλήρες στραγγιστό γιαούρτι είναι ήδη διαθέσιμο στους καταναλωτές, στο διευρυμένο πλέον δίκτυο του ΘΕΣγάλα, που με την νέα επέκταση, θα περιλαμβάνει πλέον 53 καταστήματα, στις τρεις πόλεις που προμηθεύει καθημερινά το φρέσκο γάλα και τα γαλακτοκομικά του προϊόντα: Αθήνα 20 καταστήματα, Λάρισα 16 καταστήματα, Θεσσαλονίκη 17 καταστήματα.
 
Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε το 2011 και παράγει καθημερινά 120 τόνους φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύει το 10% της εγχώριας παραγωγής. Αποτελεί τον πλέον πρότυπο Συνεταιρισμό στην Ελλάδα, που με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, που εγκατέστησε το 2013, σε πρώτη φάση στην Λάρισα, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά, απ’ ευθείας στους καταναλωτές, το φρέσκο γάλα που παράγεται στις φάρμες του, σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του. 
 
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα του ΘΕΣγάλα, παρασκευάζονται αποκλειστικά από το φρέσκο γάλα που παράγουν οι 100 αγελαδοτρόφοι, στις 50 φάρμες του ΘΕΣγάλα στην Θεσσαλία και την Μακεδονία.