Η Αν Σαμπουρέν, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, τόνισε ότι ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα φέρει ελπίδα στους λαούς της Ευρώπης και θα ανοίξει την κουβέντα για την ευρωπαϊκή οικονομία και τη θέση των χρηματαγορών.

«Μια νίκη του Αλέξη θα ήταν ελπίδα για την Ευρώπη και μια ευκαιρία να ανοίξει ξανά η συζήτηση για τη λιτότητα. Η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί την επιλογή του ελληνικού λαού και πρέπει να ανοίξει και πάλι η συζήτηση για το οικοδόμημα της ευρωπαϊκής οικονομίας και για τη θέση των χρηματαγορών».

Ο εκπρόσωπων των Γάλλων Πρασίνων, Ζιλιέν Μπαγιού, ανέφερε ότι η παρουσία της γαλλικής Αριστεράς στην Αθήνα «θέλει να δείξει την υποστήριξη της ευρωπαϊκής Αριστεράς και της κοινωνίας των πολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Μπαγιού τόνισε ότι πριν τέσσερα χρόνια ακουγόταν συνέχεια «ότι η Ελλάδα θα κάνει την Ευρώπη να καταρρεύσει, αυτό δεν ίσχυε. Εκείνη την εποχή έπρεπε πάνω απ’ όλα να σωθούν οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες και τώρα ίσως να συμβαίνει το αντίθετο, ίσως είναι η Ελλάδα αυτή που θα επιτρέψει την ανανέωση του ευρωπαϊκού πνεύματος διότι αυτές οι πολιτικές λιτότητας καταστρέφουν το ευρωπαϊκό αίσθημα.

Έχουμε έρθει στην Αθήνα για να νιώσουμε την ένταση, ελπίζουμε ότι ο Τσίπρας θα κερδίσει για να κάνει όσα δεν έκανε ο Ολάντ, να διαπραγματευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να χαλαρώσει λίγο τη μέγγενη των πολιτικών λιτότητας που καταστρέφουν την οικονομία»δήλωσε ο Μπαγιού.