«Στις 22 Μαΐου το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ θα επικεντρωθεί στην παραπληροφόρηση. Σχεδιάζω να θέσω το θέμα, αν δεν έχουμε λάβει απαντήσεις. Δεν θέλουμε να αναλάβουν αυτό τον ρόλο η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ή το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όμως δεν έχουμε άραγε σ' αυτή τη χώρα σοβαρούς δημοσιογράφους και αναλυτές, πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα;» είπε σε δηλώσεις του στο Euractiv.

Μετά τον προβληματισμό από το γεγονός πως σε άλλες χώρες, η δημοφιλής πλατφόρμα συνεργάζεται με εξειδικευμένους φορείς και πάντα με στόχο τον πλουραλισμό, σε αντίθεση με την ανάθεση της επαλήθευσης των ειδήσεων σε μία ιστοσελίδα, ο κ. Κρέτσος δήλωσε πως η απόφαση του Facebook να αναθέσει ρόλο «τροχονόμου» σε μια εταιρία που δεν έχει την ικανότητα να το κάνει, είναι πολύ σοβαρή, ειδικά καθώς ελήφθη 20 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

«Ο ιστότοπος της Greek hoaxes συνδέεται με το περιοδικό Athens Voice, το οποίο έχει έναν συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό. Βέβαια, αυτό είναι δημοκρατικό δικαίωμα του μέσου, όμως έχει μεταδώσει ψεύτικες ειδήσεις στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ εξέφρασε τις αμφιβολίες του και για τον τρόπο χρηματοδότησης του ιστοτόπου, λέγοντας πως στην προσφορά του προς το Facebook αναφέρει ότι είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός ενώ στο νέο καταστατικό του αναφέρει ότι πρόκειται για κερδοσκοπικό οργανισμό.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο Το Facebook, τα Ellinika Hoaxes και η αλήθεια της ζωής