Σε ανακοίνωσή της η Βόρεια Κορέα δηλώνει ότι ολοκλήρωσε την έρευνα για τα αίτια της συντριβής του πυραύλου Unha-3, δύο λεπτά την εκτόξευσή του.
 
Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για την αποτυχία της εκτόξευσης αυτής αποτελούν «μια αξιόπιστη εγγύηση για μια μεγαλύτερη μελλοντική επιτυχία», δηλώνει η κορεατική επιτροπή διαστημικής τεχνολογίας.
 
«Οι αντιδραστικοί Αμερικανοί και Ιάπωνες και οι υποστηρικτές τους μπορούν να φωνάζουν όσο δυνατά θέλουν. Οι αρουραίοι του Λι Μιούνγκ-Μπακ (του προέδρου της Νότιας Κορέας) μπορούν να ουρλιάζουν όσο θέλουν, οι δορυφόροι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας που προορίζονται για ειρηνική χρήση θα σταλούν στο διάστημα ο ένας μετά τον άλλον», τονίζεται στο κείμενο.
 
Η Βόρεια Κορέα επιχείρησε ανεπιτυχώς στις 13 Απριλίου να θέσει σε τροχιά ένα δορυφόρο. Ο πύραυλος που μετέφερε τον δορυφόρο συνετρίβη στην Κίτρινη Θάλασσα, 165 χλμ. ανοικτά των νοτιοκορεατικών ακτών. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους θεώρησαν ότι ήταν μια κεκαλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.
 
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της Πιονγκγιάνγκ μετά αυτές που είχαν υιοθετηθεί το 2006 και το 2009.