Η κλήση των δύο γίνεται στο πλαίσιο των πρόσφατων καταγγελιών του Γ. Πανούση για «σχέδιο πολιτικής και φυσικής εξόντωσής του». Την πρόταση έκαναν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι συμμετέχουν στο προεδρείο.

«Ανεξάρτητα από την έρευνα που γίνεται από πλευράς δικαιοσύνης για την υπόθεση, προκύπτουν σοβαρά πολιτικά θέματα τα οποία θα πρέπει η Επιτροπή Θεσμών να διερευνήσει καλώντας τον κ. Ρουμπάτη και τον κ. Πανούση» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, αποδέχτηκε το αίτημα να προσδιοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, αφού προηγουμένως διευκρίνισε πως «έχει γίνει μια οργανωμένη συζήτηση ώστε η κλήτευση του επικεφαλής της ΕΥΠ και του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μην γίνει για να καλύψει απλά τη περιέργειά μας για ονόματα ή στοιχεία, αλλά για να γίνει ουσιαστικός διάλογος».

«Παράλληλα, υποστήριξε πως «το θέμα απασχολεί έντονα τον τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης. Γίνεται από πολλούς συζήτηση και εμείς δεν θα πρέπει να το αναλάβουμε σαν να θέλουμε να το διατηρήσουμε αλλά για να το εξετάσουμε ουσιαστικά».

ΝΔ: Να πάρει ξεκάθαρη θέση ο πρωθυπουργός

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει ξεκάθαρη θέση ως προς το «σίριαλ» Πανούση και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπεκφεύγει με προσωπικές επιθέσεις που εξαπολύουν τα μέλη της για όσα αποκάλυψε ο κ. Πανούσης.

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση για την ουσία της υπόθεσης, για τους ισχυρισμούς του Γ. Πανούση ότι τον απομάκρυνε για να τον προστατεύσει, για τις αποκαλύψεις που αφορούν στις σχέσεις με την τρομοκρατία, τη δημιουργία παρακράτους και την ύπαρξη νοσηρών κυκλωμάτων», τονίζει η ανακοίνωση της ΝΔ.