Ο πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων ανακοίνωσε ότι θα ενταχθεί ως συνεργαζόμενος στην ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μετά από συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Υποστήριξε πως εντάχθηκε εκεί «προκειμένου από κοινού να δημιουργήσουμε τον προοδευτικό φορέα που έχει ανάγκη η χώρα για μία εποικοδομητική πολιτική».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, η χώρα χρειάζεται οικονομική ανάπτυξη και την αναδιανομή  πόρων υπέρ του κοινωνικού κράτους, ειδικά από τη στιγμή που η κυβέρνηση συντάσσεται με τους δανειστές και η ΝΔ δεν καταφέρνει να αρθρώσει πειστικό πολιτικό λόγο.

«Ο χώρος του προοδευτικού κέντρου που στόχο έχει  την οικονομική ανάπτυξη και την αναδιανομή  πόρων υπέρ του κοινωνικού κράτους, πρέπει να εκφραστεί από ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές  δυνάμεις. Και αυτό γιατί οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών  επιβεβαίωσαν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίζει να συντάσσεται με τους δανειστές για τη νομή της  εξουσίας

Με το χθεσινό πολυνομοσχέδιο βλέπουμε να διευκολύνει τους πλειστηριασμούς κατοικιών, να περικόπτει κοινωνικά επιδόματα και να αναιρεί ουσιαστικά το δικαίωμα της απεργίας. Από την άλλη η Αξιωματική Αντιπολίτευση  δεν αρθρώνει πειστικό πολιτικό λόγο ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματα».