O λόγος του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού πραγματοποιήθηκε υπό ένα πλήθος που τον επευφημούσε και ζητούσε «άλλα τέσσερα χρόνια», με τον ίδιο να απευθύνεται προς τον κόσμο λέγοντας ότι η Αμερική δεν πρέπει να χάσει τον χαρακτήρα της, την ίδια στιγμή που λίγα χιλιόμετρα μακριά πραγματοποιούνταν βίαιες συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Επισημαίνεται ότι ο Τραμπ είχε προαναγγείλει την παρέμβαση ομοσπονδιακών δυνάμεων στην Κενόσα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του BBC.

«Η σκληρή αλήθεια είναι ότι δεν θα είστε ασφαλείς στην Αμερική του Τζο Μπάιντεν», ανέφερε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επισημαίνοντας ότι πρόθεση του Ρεπουμπλικανικού επιτελείου είναι, «να επιβληθεί νόμος και τάξη στους δρόμους της χώρας αυτής, για όλους τους Αμερικανούς, κάθε φυλής, κάθε δόγματος και χρώματος».

Διασαφήνισε μάλιστα ότι θέση του ίδιου είναι ότι «η βία πρέπει να σταματήσει, είτε στη Μινεάπολη, το Πόρτλαντ ή την Κενόσα», ενώ ταύτισε την διακυβέρνηση Τραμπ με την επιβολή τόσο του νόμου όσο και την προστασία των Αφροαμερικανών, υποστηρίζοντας ότι από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης τους έχουν πράξει εξίσου και τα δύο.

Κινούμενος στην ίδια κατεύθυνση συνέχισε την ομιλία του κατηγορώντας τον Δημοκρατικό υποψήφιο, Τζο Μπάιντεν, ότι υποστηρίζει την μείωση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης προς την αστυνομία. Αναφορικά με την πολιτική Μπάιντεν, εκτίμησε επίσης ότι υπάρχει ταύτιση με τον σοσιαλισμό και κάλεσε τους Αμερικανούς να μην διαλέξουν την οικονομική παρακμή αλλά την οικονομική βιωσιμότητα, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η προσπάθεια να τεθεί ιδιαίτερα ψηλά στην πολιτική ατζέντα το ζήτημα της «ασφάλειας» και του δόγματος νόμου και τάξη, σχετίζεται σαφώς με την δυσαρέσκεια των πολιτών σχετικά με την επιδημιολογική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την πλειοψηφία να είναι απογοητευμένη.

Σχετικά με την πορεία της  οικονομίας, ο Μ.Πενς εκτίμησε ότι τα επίπεδα ανεργίας που παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένα,  είναι ένα «στιγμιαίο πισωγύρισμα», ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι παρά την δημοσκοπική επικράτηση του Τζο Μπάιντεν, οι Αμερικανοί εμπιστεύονται περισσότερα τον Τραμπ σε ότι αφορά την οικονομία.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Δημοκρατικού υποψηφίου σύμφωνα με τις οποίες «Δεν έρχονται θαύματα», με τον Μ.Πενς να σχολιάζει ότι «αυτό που δεν φαίνεται να κατανοεί ο Τζο είναι ότι η Αμερική είναι ένα έθνος θαυμάτων και ότι είμαστε στον δρόμο για να αποκτήσουμε το πρώτο ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού παγκοσμίως ως το τέλος του έτους».

Καταλήγοντας επανέφερε το ζήτημα της ασφάλειας υπενθυμίζοντας την θέση του ότι οι κάλπες θα κρίνουν τον νόμο και την τάξη, σε αντίθεση με την Δημοκρατία που είχε θέσει ως πολιτικό διακύβευμα ο έτερος υποψήφιος.

«Η επιλογή στις εκλογές αυτές είναι αν η Αμερική θα παραμείνει η Αμερική», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι το προαναφερθέν κύμα διαδηλώσεων που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, εκκινήθηκε από την δολοφονική επίθεση αστυνομικών κατά Αφροαμερικανού την προηγούμενη Κυριακή, ενώ κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών που ακολούθησαν δολοφονήθηκαν άλλοι δυο άνθρωποι, από έναν αυτοαποκαλούμενο πολιτοφύλακα, ο οποίος έχει συλληφθεί από τις αρχές.

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο Ουισκόνσιν – Διαδηλώσεις για τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ