X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Στην Ολομέλεια η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι δεν θα καταθέσει τελικά πρόταση δυσπιστίας, παρά το ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ την προκάλεσαν ανοικτά. Δεδομένα θα ψηφίσουν υπέρ οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ οι Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Βασίλης Κόκκαλης και Έλενα Κουντουρά. Διαβάστε το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών.
|
 


Το νομοσχέδιο «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών» εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά τη θετική εισήγηση από την Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Περιμένοντας την απόφαση για πρόταση μομφής

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε την Τρίτη από τη Θεσσαλονίκη ότι η ΝΔ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην περάσει από τη Βουλή η συμφωνία, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε το αν θα κατατεθεί πρόταση μομφής από την κυβέρνηση. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας, με αυτόν τον τρόπο, μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει.

Η Ν.Δ. θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία. Και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

«Ανυπομονεί» η κυβέρνηση

Από την πλευρά του, το Μαξίμου υπογραμμίζει ότι ενδεχόμενη πρόταση μομφής θα ήταν κοινοβουλευτικό δώρο για την κυβέρνηση, μια εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στη Βουλή.

Είναι γνωστό πως ο κ. Μητσοτάκης είναι χορηγός της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο, αλλά ότι θα έκανε τέτοιο δώρο δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Μια εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, μία δεύτερη νίκη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αυτή τη φορά με τους εναντίον ψηφίσαντες να είναι πολύ λιγότεροι από 148, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί. Ανυπομονούμε.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει δώσει στη δημοσιότητα εκτενές κείμενο με απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα που διατυπώνονται από πολίτες και φορείς, γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών:

 

//parltv.live.grnet.gr/webtv/#!light


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις