Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται από 23 μέλη, η ΝΔ από 12, η ΔΗΣΥ από 3, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή από δύο, ενώ με ένα μέλος θα εκπροσωπούνται ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι και ανεξάρτητοι βουλευτές.
Στις 14 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και θα ληφθεί παράλληλα η απόφαση για την προθεσμία κατά την οποία η Αναθεωρητική Επιτροπή θα παραδώσει τις προτάσεις της.

Η συζήτηση θα ανοίξει με τους εισηγητές των κομμάτων χωρίς μέχρι στιγμής να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η συζήτηση να γίνει σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής παρέχεται η δυνατότητα κατάθεσης και άλλης πρότασης, εκτός της αρχικής που κατατέθηκε από τους 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον όρο ότι και αυτή η πρόταση θα περιλαμβάνει τις υπογραφές 50 βουλευτών. Όπως εξηγείται, πρακτικά μόνο η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τέτοια δυνατότητα, αφού οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες είναι μικρότερες από τον αριθμό των 50.
 
Η κοινοβουλευτική Επιτροπή θα καταθέσεις προτάσεις στην Ολομέλεια για τα άρθρα που θα κριθούν αναθεωρητέα, καθώς και ποια μορφή θα πρέπει να πάρουν. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δύο ψηφοφορίες μεταξύ των 300 βουλευτών, με διαφορά έναν μήνα, για να αποφασιστεί τελικά ποια άρθρα του Συντάγματος θα αναθεωρηθούν.
 
Όσα άρθρα προκριθούν από τα τρία πέμπτα του Σώματος (180 βουλευτές) για αναθεώρηση, στην επόμενη Βουλή θα απαιτούν 151 βουλευτές να τα υπερψηφίσουν. Όσα δεν συγκεντρώσουν την πλειοψηφία των 180 βουλευτών, στην επόμενη Βουλή θα πρέπει να λάβουν και πάλι 180 ψήφους για να αναθεωρηθούν.