Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στη Βουλή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον Φώτη Κουβέλη.

Στη 1 το μεσημέρι θα επαναληφθεί επίσης η σύσκεψη των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τον καθορισμό του προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης. Όπως γνωστοποίησαν στελέχη των τριών κομμάτων, στη χθεσινή σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων

Ο Αντ. Σαμαράς που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι πρωθυπουργός θα ορίσει τον βασικό κορμό της κυβέρνησης. Η ΝΔ θέλει τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμύνης, Δημοσίας Τάξεως, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως καταλήγουν πάντως σε μικρό κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο πιθανόν θα συμμετέχουν 15 υπουργοί και 20 υφυπουργοί. 

Εν τω μεταξύ, με ευρύτατη πλειοψηφία περίπου 70% ενέκριναν τα μέλη της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς την πρόταση του προέδρου Φώτη Κουβέλη για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς τη συμμετοχή κομματικών στελεχών. Η συνεδρίαση του οργάνου ολοκληρώθηκε μετά τη 1.30 τα μεσάνυχτα.

Συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζει εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξειδικεύσει τον τρόπο συμμετοχής του κινήματος στην κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε χθες με τη στενή ομάδα των «επτά» στελεχών (Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Ανδρουλάκης, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοϊδης, Ανδ. Λοβέρδος, Π. Ευθυμίου και Ν. Ανδρουλάκης), ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι μπορεί να επιτευχθεί συγκρότηση κυβέρνησης μέχρι σήμερα το μεσημέρι.