Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Σερβίας Βούτσιτς και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπορίσοβ, ο Α. Τσίπρας δήλωσε πως χρειάζεται «να αξιοποιήσουμε πρωτοβουλίες για να αναζωπυρώσουμε το ενδιαφέρον για την περιοχή, να καταστήσουμε σαφές ότι η ασφάλεια της Ευρώπης περνάει από τα Βαλκάνια».

Υποστήριξε ότι η Κομισιόν ενισχύει την προσπάθεια για την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων και τόνισε ότι η Ελλάδα «στηρίζει πλήρως» την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, προκειμένου να υπάρξει «μεγαλύτερη ισχυροποίηση» της ευρωπαϊκής προοπτικής στα Βαλκάνια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στήριξη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και υπογράμμισε ότι η Σερβία «είναι πρόθυμη να συμμετέχει σε διάφορα πρότζεκτ τα οποία έχουν οικονομικό ενδιαφέρον. Ελλάδα, Βουλγαρία και Σερβία δεν είναι μόνο τρεις δρόμοι αλλά πολλοί περισσότεροι όταν είμαστε μαζί».

Ο Μπορίσοβ της Βουλγαρίας υποστήριξε πως είναι «εξαιρετικά ευχαριστημένος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο Βούτσιτς» και πρόσθεσε ότι «είναι και για μένα το όνειρό μου να δω τη διασύνδεση μεταξύ των χωρών μας και τη σιδηροδρομική, και των οδικών αξόνων». Τέλος, ανέφερε ότι «τρεις λαοί μαζί, δεν είμαστε τρεις χώρες αλλά δέκα φορές πιο δυνατοί».