της Νεφέλης Τσιάπου

Κρίσιμο νομοσχέδιο αφού καταπιάνεται με το χιλιοειπωμένο θέμα του Πανεπιστημιακού ασύλου. Συγκεκριμένα, στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς είπε χαρακτηριστικά ότι παραμένει ο προηγούμενος νόμος σε ισχύ, αλλά θα επαναδιατυπωθεί η έννοιά του και το τι καλύπτει γιατί πρόκειται για θέμα ιστορικό.
 

Όλως περιέργως μία μέρα μετά, στις 12 Μαΐου διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές παίζοντας σημαντικό ρόλο στη ροή των εξελίξεων στην παιδεία αλλά και στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην χώρα.
 
Το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα και αναμένεται η καταγραφή  των σχολίων.   
Επίσης θα αναδειχθούν και οι εκπρόσωποι για την ανάδειξη πρυτανικών αρχών με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
 
Τα τελευταία χρόνια η αποχή στις φοιτητικές εκλογές μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο κάθε χρόνο με τους φοιτητές να αδιαφορούν για την διαδικασία και να υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος ως προς τα πολιτικά δρώμενα. Οι  πολιτικές και κυβερνητικές αλλαγές στη χώρα αλλά και τα γεγονότα που τρέχουν, ίσως να βάλουν σε περαιτέρω σκέψη τους ίδιους τους φοιτητές ώστε να ανταποκριθούν περισσότερο στις φοιτητικές εκλογές.
 
Σε ότι αφορά τα  περσινά αποτελέσματα που εξέδωσαν οι ίδιες οι φοιτητικές παρατάξεις   η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που πρόσκειται ΝΔ έλαβε σε 162 φοιτητικούς συλλόγους 42,62% και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη  δεύτερη αναδείχθηκε   η Πανσπουδαστική Κ.Σ που πρόσκειται στο ΚΚΕ με ποσοστό 17.86%, ενώ  ακολούθησε  ΠΑΣΠ  που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ με 13.44% και η ΕΑΑΚ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 12.96%.