Η δίκη των συλληφθέντων της 17ης Νοεμβρίου στα Εξάρχεια, μετά από αναβολή που έλαβε πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών». Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν μόνο τέσσερις εκ των οκτώ συνολικά αστυνομικών που πραγματοποίησαν τις συλλήψεις, έτσι το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο να κάνει δεκτό το αίτημα κάποιων εκ των κατηγορουμένων να ζητήσουν αναβολή προκειμένου να προσέλθουν οι αστυνομικοί.

Οι εν λόγω κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συλλήψεις πλημμεληματικού χαρακτήρα ενώ οι περισσότεροι είναι φοιτητές. Από το πρωί της Τετάρτης πολλοί αλληλέγγυοι παρευρέθηκαν στο πλευρό των συλληφθέντων ώστε να τους συμπαρασταθούν. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε κατηγορία από αυτές που τους έχουν προσαφθεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι νεαροί συλληφθέντες βρέθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ εξαπέλυσαν ένα απίστευτο όργιο καταστολής με μεγάλο όγκο φωτογραφιών και βίντεο να βλέπει το φως της δημοσιοτητας και να καταδεικνύει ότι οι άνδρες των ΜΑΤ εκείνο το βράδυ χτυπούσαν αδυσώπητα και προσήγαγαν πολίτες.

Νόμος και Τάξη το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου

Το TPP για πολλές ημέρες μετά την ημέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξακολουθούσε να δέχεται μαρτυρίες – καταγγελίες από πολίτες που υποστήριζαν ότι οι αστυνομικοί τους χτύπησαν και τους προσήγαγαν απλώς επειδή βρίσκονταν ή περπατούσαν στη περιοχή.