Στην ανακοίνωσή τους οι καμπάνιες «Μενουμε Ενεργοι», «Κανένας Μόνος/Καμία Μόνη» και «Μετα Θα λογαριαστούμε», καλούν σε πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία στις 7 Απριλίου, δηλαδή τη παγκόσμια ημέρα υγείας, με διαμαρτυρία από τα μπαλκόνια στις 21:00 το βράδυ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους οι τρεις καμπάνιες αλληλεγγύης φροντίζουν να κάνουν «θόρυβο» με σκοπό όπως αναφέρουν «η κυβέρνηση να πάψει τα ψέματα και να πράξει άμεσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας».Επιπλέον η δράση αποτελεί όπως υπογραμμίζουν μια κίνηση συμπαράστασης σε όσους βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, όπως τους γιατρούς και ευρύτερα τους υγειονομικούς υπαλλήλους, αλλά και όσους άλλους εργαζόμενους «εν μέσω πανδημίας κρατάνε την κοινωνία όρθια».

Η πανελλαδική ημέρα δράσης θα πραγματοποιηθεί από τα μπαλκόνια με τους εξής τρόπους:

-Ανάβοντας φακούς σε όλα τα μπαλκόνια «για να φωτίσουμε την πόλη που μένει πιο σκοτεινή αυτές τις μέρες».

-Δημοσιεύοντας φωτογραφίες στο διαδίκτυο με τα hashtags #oxistapsemata #στηρίζουμετοΕΣΥ, «στέλνουμε το μήνυμα μας για την άμεση ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. κόντρα στα συνεχή ψέματα της κυβέρνησης».

-Βάζοντας δυνατά μουσικές «για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της γειτονικής Ιταλίας και τους υπόλοιπους λαούς που δοκιμάζονται».

Στις 7 Απριλίου στις 21:00 λοιπόν, #ΤaLemeMpalkoni.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση για τη πανελλαδική ημέρα δράσης

Ανάβουμε τους φακούς μας για να γίνουμε ορατές/οι, ανοίγουμε τα ηχεία να ακούσουν ότι είμαστε εδώ όσες/όσοι το έχουν ανάγκη – ζητάμε η κυβέρνηση να πάψει τα ψέματα και να πράξει άμεσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

Παρότι η καραντίνα έχει περιορίσει τη φυσική κοινωνική επαφή και επικοινωνία, δεν σταματάμε να σκεφτόμαστε και να δρούμε στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας!
Θέλουμε το μήνυμά μας να φτάσει παντού: Είτε είμαστε κλεισμένοι/ες στο σπίτι είτε συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εκτός σπιτιού μην έχοντας αυτήν την πολυτέλεια, πάντως σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε αόρατες και αόρατοι!

Στις 9 τα λέμε μπαλκόνι! #ΤaLemeMpalkoni

Βγαίνουμε στο μπαλκόνι και στέλνουμε το μήνυμά μας με έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω τρόπους:

Ανάβουμε φακούς στις 9 ακριβώς σε όλα τα μπαλκόνια για να φωτίσουμε την πόλη που μένει πιο σκοτεινή αυτές τις μέρες.
Στέλνουμε το μήνυμα μας με για την άμεση ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. κόντρα στα συνεχή ψέματα της κυβέρνησης, δημοσιεύοντας φωτογραφίες στο διαδίκτυο με τα hashtags #oxistapsemata #στηρίζουμετοΕΣΥ
Βάζουμε δυνατά μουσικές για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της γειτονικής Ιταλίας και τους υπόλοιπους λαούς που δοκιμάζονται.

Βγαίνουμε να δηλώσουμε τη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας:

• Σε όσες και όσους είναι στην πρώτη γραμμή μάχης ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας: τους/τις γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των δημόσιων νοσοκομείων

• σε εκείνες και εκείνους που εν μέσω πανδημίας κρατάνε την κοινωνία όρθια: εργαζόμενες/ους σε φαρμακεία, ντελίβερι, σουπερμάρκετ, καθαριότητα.

• σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας, όσες και όσους είναι μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα

• σε όσες και όσους δυσκολεύονται ψυχολογικά με τον εγκλεισμό

• στις προσφύγισσες και τους πρόσφυγες, τις μετανάστριες και τους μετανάστες των camps, στις άστεγες και τους άστεγους, στις ηλικιωμένες και τους ηλικιωμένους των κέντρων φροντίδας

• στα θύματα της αυξανόμενης έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας

• στον λαό της Ιταλίας, της Ισπανίας και σε όλους τους λαούς που δοκιμάζονται μέσα στην πανδημία

Εργαζόμενες/οι στον υγειονομικό κλάδο από όλη τη χώρα ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει επιτέλους ενίσχυση το ΕΣΥ και να προστατέψει το προσωπικό! Η απάντηση είναι ότι όσα ζητούν είναι ιδεοληψίες.

Όχι άλλα ψέματα!

Διεκδικούμε ΤΩΡΑ

• Μαζική πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ υγειονομικού προσωπικού και επαρκή μέτρα προφύλαξης του

• Δωρεάν τεστ στα δημόσια νοσοκομεία σε όσες και όσους το χρειάζονται, εξέταση όλου του υγειονομικού προσωπικού

• Άνοιγμα των κλειστών δημόσιων κλινών ΜΕΘ και επίταξη των ιδιωτικών χωρίς αποζημίωση

• Μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη του εργαζόμενου κόσμου, να μη χάσει καμιά και κανείς τη δουλειά του μέσα στην πανδημία!

• Στέγη και τροφή για όσες και όσους ζουν σε συνθήκες επισφάλειας. Κλείσιμο των hotspots.