Πρόκειται για τους βουλευτές Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση οι οποίοι κλήθηκαν σε απολογία για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Και οι τέσσερις αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία. 
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, θεωρούνται μέλη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, που είχαν γνώση και συντονισμό των παράνομων δραστηριοτήτων των μελών της.
 
Έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης περίπου 30 μέλη της Χρυσής Αυγής, μαζί με τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Απριλίου έγιναν δεκτές οι αιτήσεις για την άρση ασυλίας και του κ. Μπαρμπαρούση και των βουλευτών Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου.
 

Απομένει η Ολομέλεια της Βουλής να αποφανθεί επί του αιτήματος για άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, που έχει αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή.
 
Ο κ. Αλεξόπουλος είχε ζητήσει στις 30 Απριλίου να αναβληθεί για επόμενη συνεδρίαση η απόφαση, επειδή την ημέρα εκείνη έπρεπε να παραστεί ως κατηγορούμενος σε δίκη στη Λάρισα για παράνομη χρήση ραδιοσυχνοτήτων.
 

Αίτηση εξαίρεσης από τον Γ. Λαγό

Εν τω μεταξύ, αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου υπέβαλε ο προφυλακισμένος βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός.
 
Στην αίτησή του υποστηρίζει ότι οι ανακρίτριες με δόλο προσπαθούν να συλλέξουν παράνομα και ψευδή αποδεικτικά στοιχεία με αποτέλεσμα να καταλύεται, όπως αναφέρει, κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου. Υπενθυμίζεται ότι η άρση της ασυλίας του έχει ζητηθεί εκ νέου από τη Δικαιοσύνη.
 
Ωστόσο, η ανακριτική διαδικασία προχωρά κανονικά αφού έχει ήδη οριστεί επίκουρη ανακρίτρια η κ. Μαρία Βετούλα Σιμιτζή, η οποία και θα δώσει προθεσμία για να απολογηθούν για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης  στους τέσσερις βουλευτές που θα πάνε στο Εφετείο.