Σχετικά με την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών αγώνων, μίλησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είπε ότι αυτή θα γίνει τον Ιούνιο και διευκρίνισε ότι το Μάιο θα ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις. Ωστόσο διευκρίνισε ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα ο Λ.Αυγενάκης δήλωσε ότι «Αν όλα πάνε καλά τα σχέδια μας είναι Αρχές Μαΐου να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις για αυτούς που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσα Μαΐου θα ανοίξουν όλα τα γήπεδα για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών και όσων αθλητών συνεχιστούν τα πρωταθλήματα τους. Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, εφόσον το αποφασίσουν οι αντιστοιχίες ομοσπονδίες».

Αναμένει τις αποφάσεις των ειδικών η Σούπερ Λίγκα

Σύμφωνα με το «Documento» στην Σούπερ Λίγκα δε φαίνεται να βιάζονται να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Υπογραμμίζεται ότι το συμβούλιο του Συνεταιρισμού που είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή είτε πρόκειται να μετατεθεί, είτε δεν θα λάβει αποφάσεις και απλά θα γίνει μία συζήτηση.

Ακόμα σημειώνεται ότι στη Λίγκα περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις των ειδικών για να αποφασιστεί το πότε θα ανοίξουν τα προπονητικά κέντρα των ομάδων και στην συνέχεια να παρθούν οι αποφάσεις για την ολοκλήρωση της τρέχουσα σεζόν.

Επίσης αναφέρεται ότι οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας θέλουν να πραγματοποιήσουν μία μίνι προετοιμασία τριών εβδομάδων πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους. Αυτό σημαίνει ότι αν οι προπονήσεις αρχίσουν στις 11 Μαΐου, τότε αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, ενώ ο τελικός του κυπέλλου θα διεξαχθεί το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Υπό όρους η διεξαγωγή των αγώνων

Σύμφωνα με τη «Sport Time», υπάρχει ένα πλάνο για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων, ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη μετάδοση του κορονοϊού.

-Οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

-Οι ποδοσφαιριστές θα πηγαίνουν ντυμένοι με την αθλητική τους στολή στο γήπεδο.

-Οι διαιτητές θα χρησιμοποιούν κάποια από τα αποδυτήρια των ομάδων έτσι ώστε θα κρατούν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

-Τα φύλλα αγώνα θα υπογράφονται από τους αρχηγούς εντός του αγωνιστικού χώρου λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.

-Μετά τη λήξη του αγώνα θα αποχωρούν χωρίς να κάνουν μπάνιο.

-Οι αποστολές των ομάδων θα γίνονται είτε με μεγαλύτερα πούλμαν είτε με περισσότερα.

-Πολλά ματς θα διεξάγονται σε γήπεδα που βολεύουν και όχι στις έδρες των γηπεδούχων. Μάλιστα για τις μεγαλύτερες κατηγορίες αναμένεται να γίνεται αυτό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έτσι ώστε να αποφευχθούν οι μετακινήσεις με αεροπλάνα κλπ.