Το πρωί της Δευτέρας ο Α. Φλώρος βρέθηκε στην Εισαγγελία  Εφετών, προκειμένου να παραλάβει το χαρτί φυλάκισης του και στη συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές της Χαλκίδας. Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο αποκαλύφθηκε ότι οι εξετάσεις με τις οποίες εξασφάλισε το ποσοστό αναπηρίας του 70% που τον έφερε εκτός φυλακής, άνηκαν σε άλλον ασθενή.
 
Ο γιατρός που υπογράφει και το συγκεκριμένο έγγραφο αρνείται πως έχει εξετάσει τον Αρ. Φλώρο και έχει βάλει την υπογραφή του, ενώ το συγκεκριμένο έγγραφο δεν υπάρχει στο αρχείο του Ευαγγελισμού. Μετά την αποκάλυψη της ιατρού Καλλιρρόης Λάμπρου στο TPP πως ουδέποτε εξέτασε ή υπέγραψε οποιαδήποτε γνωμάτευση για τον Αρ. Φλώρο, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Τα Νέα» το αρνήθηκε εξίσου και ο έτερος που φέρεται να είχε υπογράψει, διευθυντής της Α' Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Σπύρος Ζακυνθινός.
 

«Σοβαρή διερεύνηση» της υπόθεσης

 
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, εκτίμησε πως τα αντανακλαστικά του συστήματος δούλεψαν πολύ καλά, ενώ προανήγγειλε «σοβαρή διερεύνηση» της υπόθεσης.
 
«Νομίζω ότι τα αντανακλαστικά τού συστήματος δούλεψαν πολύ καλά μόλις υπήρξε αυτή η εξέλιξη. Ο κ. Φλώρος είναι ξανά πίσω στη φυλακή και θα γίνει σοβαρή διερεύνηση του πώς ακριβώς στήθηκε αυτή η πλαστή γνωμοδότηση. Οι υπηρεσίες του ΕΣΥ θα συνεισφέρουν σε αυτό. Έχουμε δώσει εντολή στις διοικήσεις και του “Ευαγγελισμού” και όσων άλλων έχουν εμπλακεί. Θα υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος και από το δικό μας το υπουργείο και από το συναρμόδιο υπουργείο Εργασίας, που έχει την ευθύνη της λειτουργίας των ΚΕΠΑ. Νομίζω ότι το σήμα είναι ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική τους θέση, να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση χωρίς να το δικαιούνται. Τα αντανακλαστικά τού συστήματος δούλεψαν πολύ καλά».
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, χαρακτήρισε πρόκληση για την ελληνική κοινωνία την υπόθεση του «απατεώνα»  Φλώρου, επισημαίνοντας ότι «θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει με το νόμιμο τρόπο» και άφησε αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
«Είναι ένας απατεώνας, που καταχράστηκε 250 εκατ. ευρώ μαζί με ένα συνεταίρο του και ποιος ξέρει ποιους άλλους από πίσω, που αρχίζουν και αποκαλύπτονται κι αυτοί, γιατί φαίνεται ότι ο ανιψιός Μητσοτάκη ήταν ο δικηγόρος που τους έστηνε τις offshore, για να κουβαλάνε τα λεφτά στο εξωτερικό.Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε (διάγνωση για) υπνική άπνοια σε έναν άνθρωπο 39 ετών, με πλαστή -πλαστή, το επαναλαμβάνω για τρίτη φορά- μελέτη ύπνου, ανύπαρκτη σπιρομέτρηση με αξονική τομογραφία άλλου ασθενή, που πήραν κάποια λαμόγια από εκεί μέσα το όνομα και τα φιλμ και έφτιαξαν γνωμάτευση. Και βέβαια μένει να δούμε και τι ακριβώς συμβαίνει με τον νευρολογικό πιστοποιητικό».
 

Τα ερωτήματα Μαξίμου σε ΝΔ για Φλώρο

 
Δημοσίευμα της εφημερίδας Dοcumento, εμπλέκει τον ανιψιό και συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Αλέξανδρου Δημητριάδη, με τις οικονομικές δραστηριότητες του Αριστείδη Φλώρου. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Γρ. Δημητριάδης έχει ήδη καταθέσει πως είναι εκείνος που διαχειρίστηκε το θέμα των offshore εταιρειών, μέσω των οποίων συντελέστηκε η απάτη της Energa.
 
Το Μέγαρο Μαξίμου ζητά εξηγήσεις από τη ΝΔ για το δημοσίευμα της εφημερίδας, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Κ. Μητσοτάκης «δυσκολεύονται να απαντήσουν για τις σχέσεις του ανιψιού και συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο και το δίκτυο offshore που έστησε, μέσω του οποίου καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο».
 
Παράλληλα, έθεσε πέντε ερωτήματα προς τη ΝΔ:
 
1. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης έχει κοινή εταιρία με τον κ. Φλώρο, την “Φλώρος – Δημητριάδης ΑΕ”, που συστάθηκε με το ΦΕΚ με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2009;
 
2. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης κατέθεσε στον ανακριτή, παραδεχόμενος ότι έφτιαξε τις offshore, μέσα από τις οποίες ο κ. Φλώρος διοχέτευσε τα χρήματα από το σκάνδαλο Energa;
 
3. Είναι αλήθεια ότι ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, κατέθεσε στον ανακριτή μόνο αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης;
 
4. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Φλώρος είναι στενός οικογενειακός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη;
 
5. Και τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα τολμήσει να απομακρύνει από σύμβουλό του τον κ. Δημητριάδη ή συντρέχουν λόγοι που δεν του το επιτρέπουν;»
 

Για «επιχείρηση λάσπης» μιλά η ΝΔ

 
Νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, έκανε λόγο για «επιχείρηση λάσπης και νόθευση της αλήθειας» από την κυβέρνηση, τονίζοντας πως «δεν θα μείνει αναπάντητη», καθώς «είναι απόλυτα συνδεδεμένη πολιτικά με τον πρωθυπουργό, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με το γραφείο του, και οι έχοντες ενδιαφέρον ήδη έχουν δηλώσει ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη».
 
Υπογράμμισε πως το δημοσίευμα αυτό παραλείπει επί τούτου το γεγονός ότι ο Γρ. Δημητριάδης, ο οποίος έχει και συγγενική σχέση με τον πρόεδρο της ΝΔ, εκτός από το ότι συνεργάστηκε με τον Α. Φλώρο ως δικηγόρος, όπως και άλλες δικηγορικές εταιρείες στην Ελλάδα, ήταν εκείνος ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην καταδίκη του Α. Φλώρου.
 
Ο κ. Γρ. Δημητριάδης πήγε στο δικαστήριο και κατέθεσε εναντίον του κ. Φλώρου, γιατί ήταν εκείνος ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανακάλυψε ότι ο κ. Φλώρος χρησιμοποιούσε τις εταιρείες για παράνομες δραστηριότητες. Το έκανε, μίλησε και ο κ. Φλώρος καταδικάστηκε. Καταδικάστηκε επί ΝΔ, φυλακίστηκε επί ΝΔ και αποφυλακίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφυλακίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπάρχουν ειδικές διατάξεις του νόμου».
 
Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, δήλωσε στον Alpha  πως η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Φλώρου, επισημαίνοντας πως αντί να πράξει ως όφειλε ξεκίνησε να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα για στελέχη του κόμματος του.
 
«Το χαρτί της αποφυλάκισης προέρχεται από μία διεφθαρμένη διοίκηση, πολιτικός προιστάμενος της οποίας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα ΚΕΠΑ λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση. Φυσιολογική αντίδραση της κυβέρνησης θα ήταν να σκεφθεί τον κακό νόμο, ότι κάτι δεν λειτουργεί και να τον διορθώσει. Ακολούθως να κάνει κάτι για τα φαινόμενα διάφθοράς. Δεν έκαναν τίποτε από αυτά, αλλά έβαλαν την λάσπη στον ανεμιστήρα και άρχισαν να λένε ο Μητσοτάκης, ο Δημητριάδης, ο Βορίδης».
 
Ερωτηθείς για την προσωπική του εμπλοκή ανέφερε ότι υπήρξε συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου μέχρι το 2014 -όταν υπέβαλε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μαζί με άλλους συνηγόρους αίτημα αναβολής- και ενώ ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. «Εν συνεχεία υπουργοποιήθηκα και ουδεμία σχέση είχα με την υπεράσπιση. Ουδεμία σχέση είχα με την αποφυλάκιση Φλώρου».
 

Μήνυση και αγωγή από Βαξεβάνη σε ΝΔ και Ζαχαράκη

Από την πλευρά του, ο εκδότης του «Documento», Κώστας Βαξεβάνης, πρόκειται να καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά της ΝΔ και της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Σοφίας Ζαχαράκη, για τις «συκοφαντίες» που όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος εκστόμισε σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Ο Βαξεβάνης είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη», υποστήριξε η Ζαχαράκη, σε εκπομπή του καναλιού Έψιλον. Ο Βαξεβάνης παρενέβη τηλεφωνικά στη συζήτηση, ζητώντας από την κ.Ζαχαράκη να ανακαλέσει, καθώς όπως της απάντησε «έχει αθωωθεί για όλες τις υποθέσεις του».

Σε σχόλιό του το «Documento» υποστηρίζει ότι «η ΝΔ, στο ανώτατο επίπεδο, από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το Documento επιχείρησε με απειλές και συκοφαντίες να τρομοκρατήσει τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη. Ο λόγος προφανής: να μείνουν στο σκοτάδι, τα λερωμένα τ΄ άπλυτα της γαλάζιας παράταξης.

Όταν κατάλαβαν στο Μοσχάτο ότι οι απειλές τους δεν περνούν προχώρησαν στη “δολοφονία χαρακτήρων”. Κορυφαία στελέχη της, αντιπρόεδροι, σύμβουλοι και παρασύμβουλοι βγήκαν στο μεϊντάνι της τηλεοπτικής διαπλοκής, κυρίως, και με χοντροκομμένα ψέματα, ανυπόστατες φήμες,  λάσπη και συκοφαντίες στοχοποίησαν προσωπικά τον Κώστα Βαξεβάνη.

Δυστυχώς γι αυτούς τόσο ο Κώστας Βαξεβάνης όσο και οι εργαζόμενοι στο Documento δεν πτοήθηκαν από τις αήθεις επιθέσεις και συνέχισαν και θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν. Με οδηγό την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τους πολίτες για όσα τα φαύλα κόμματα θέλουν να κρύψουν. Και η ΝΔ σίγουρα έχει πολλά να κρύψει.»

Απαντώντας επίσης στη Νέα Δημοκρατία, ο Κώστας Βαξεβάνης υποστηρίζει στο twitter ότι:

  1. Ο Δημητριάδης παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο και η εμπλοκή του
  2. Ήταν ο δικηγόρος που έκανε offshore του Φλώρου
  3. Κατέθεσε στον ανακριτή ψευδώς ότι έφυγε το 2012
  4. Έμεινε στις άλλες εταιρείες του Φλώρου
  5.  Είναι συνεταίρος του Φλώρου

 
 

Θα κινηθεί νομικά ο Δημητριάδης

 
Το απόγευμα της Κυριακής, ο Γρ. Δημητριάδης, προχώρησε σε δημόσια δήλωση μέσω κοινωνικών δικτύων, προαναγγέλλοντας και εκείνος αγωγή και μήνυση κατά του Κ. Βαξεβάνη. «Δεν γνωρίζω τον κ. Βαξεβάνη και τη συμμορία στην οποία μετέχει. Σύντομα ωστόσο θα έχω την ευκαιρία να τον γνωρίσω. Θα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με όσους υιοθέτησαν τις λάσπες του -όσο ψηλά κι αν βρίσκονται- μετά την αγωγή και τη μήνυση που θα τους κοινοποιήσω» υποστήριξε ο Γρηγόρης Δημητριάδης.