Έξι υπουργοί της κυβέρνησης θα αναλάβουν να ενημερώσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τρίτης στην ειδική συνεδρίαση, με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα να τίθεται στο επίκεντρο, με σκοπό να διασφαλιστεί η ψήφιση του.
 
Την ενημέρωση έχουν αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.
 
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη, 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει εγγράφως να ενημερωθούν «αρμοδίως» για το πολυνομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, το αίτημά τους ήταν η «ταχύτερη δυνατή σύγκληση της Κ.Ο. προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, καθώς και για το σχετικό πολυνομοσχέδιο». Το αίτημα υπέγραφαν, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Φίλης, Αριστείδης Μπαλτάς, Νίκος Ξυδάκης, Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Δουζίνας, Αννέτα Καββαδία, Θοδωρής Δρίτσας, Μάκης Μπαλαούρας κ.ά.
 
Ωστόσο, το αίτημά τους δεν απαντήθηκε, καθώς στη συνεδρίαση δεν θα παρευρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, με την Εφημερίδα των Συντακτών να κάνει λόγο για δυσαρέσκεια μεταξύ των βουλευτών, σημειώνοντας πως έτσι υποβαθμίζεται ο ρόλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της ειδικής συνεδρίασης για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Σύμφωνα, δε, με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, η πρώτη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στο αίτημα των 36 ήταν να προωθήσει την ενημέρωση μόνο των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) Οικονομίας, με σκοπό μία «πιο ελεγχόμενη σύνθεση» στο ακροατήριο. Ωστόσο, υπό τον φόβο των αντιδράσεων, αποφασίστηκε πως μπορούν να παραστούν όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν.
 
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει 75 προαπαιτούμενα μέτρα, μεταξύ αυτών, η ευθυγράμμιση αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές ακινήτων, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά στο τέλος Ιουνίου 2018, την περικοπή του ΕΚΑΣ και τον επανυπολογισμού των συντάξεων με σκοπό τη μείωσή τους από 1η Ιανουαρίου του 2019. Σημειώνεται πως το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με την ψήφισή του να αναμένεται στα μέσα Ιουνίου, συνοδευόμενη από μία σειρά σχετικών υπουργικών αποφάσεων.