Τον Γενάρη του 2010 περίπου 50 κουκουλοφόροι και κρανοφόροι επιτέθηκαν με παλούκια και σιδηρολοστούς εναντίον συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατοίκων στο μετρό της  Πανόρμου, με αφορμή προγενέστερη επίθεση φασιστών σε στέκι πολιτιστικού συλλόγου των Αμπελοκήπων, αφήνοντας τρεις σοβαρά τραυματίες.

Πρωτόδικα στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν 32 άτομα, αλλά τελικά καταδικάστηκαν μόνο 8, ενώ οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν σε αναντιστοιχία με την εισαγγελική πρόταση.

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της είχε τονίσει ότι η βία ήταν συστατικό της ιδεολογίας των δραστών, πράγμα που αποδεικνύεται και από αναρτήσεις μίσους ιδεολογικού χαρακτήρα των «Αυτόνομων Εθνικιστών».

Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν, εκτός από όσους κατηγορούνταν για σωματικές βλάβες, να κηρυχθούν ένοχοι και οι 32 κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ για τις κατηγορίες της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της οπλοφορίας να αθωωθούν μόνο οι 12 που δεν αναγνωρίστηκαν από κανένα μάρτυρα.

Τελικά οι συνολικές ποινές που επιβλήθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους οκτώ καταδικασθέντες ήταν από 2 έως 4 μήνες για δύο κατηγορουμένους και από 3,5 έως 4 έτη για τους υπόλοιπους, με αναστολή.