X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Στο κάδρο ο ΣΥΡΙΖΑ για «συμμορία» και «εγκληματική οργάνωση» από Σαμαρά – Γεωργιάδη στη Βουλή

Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε πυρά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ -θέτοντας στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα- λέγοντας πως μην ανησυχείτε, αλλά θα διερευνηθεί κάποια στιγμή και ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση και πάνω από τον Παπαγγελόπουλο. «Είστε η χειρότερη συμμορία που πέρασε ποτέ από την κυβέρνηση του κράτους» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «τώρα που αποκαλύφθηκε η σκευωρία ήρθε στη Βουλή, και είπε στην κυβέρνηση, ότι αν θέλει συναίνεση, να κουκουλώσει τη σκευωρία της Novartis».
|

«Το απόστημα έσπασε. Η κάθαρση είναι στα χέρια σας. Μέχρι τέλους-Ποτέ ξανά!» ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής για την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η οποία και θα καταλήξει στην ψηφοφορία το βράδυ της Τετάρτης.

Σύγκρουση με «απούσα» την κυβέρνηση στη Βουλή για Παπαγγελόπουλο

O Σαμαράς επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ότι «κάνουμε το χρέος μας και το κάνουμε στο ακέραιο. Μέχρι τέλους… Για τη δικαιοσύνη, μέχρι τέλους! Ποτέ ξανά ‘παραμάγαζα’… Για τη δημοκρατία μέχρι τέλους. Ποτέ ξανά σκευωρίες… Για την πατρίδα, μέχρι τέλους! Αδιαπραγμάτευτο…».

Ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε τελικά τη φράση του λέγοντας ότι «το ‘μέχρι τέλους’, είναι η δύναμη της αλήθειας, της συνείδησης, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας. Είναι η φωνή της κοινωνίας και της πολιτικής, η απόφαση για το τέλος των παρα-μηχανισμών παντού! Είναι το ‘ποτέ ξανά’»!.

«Θα διερευνηθεί κάποια στιγμή και ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση και πάνω από τον Παπαγγελόπουλο»

Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε πυρά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ -θέτοντας στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα- λέγοντας πως μην ανησυχείτε, αλλά θα διερευνηθεί κάποια στιγμή και ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση και πάνω από τον Παπαγγελόπουλο.

«Άντε λοιπόν και την έστησε τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος. Πως την έστησε αυτή τη σκευωρία; Μόνος του; Ποιος είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ήταν ο πρωθυπουργός τότε;» αναρωτήθηκε σχετικά με τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια ο Σαμαράς είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν σήμερα «την παραπομπή του Παπαγγελόπουλου, ώστε να ερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες του από την Δικαιοσύνη. Πραγματικές ευθύνες, σε πραγματικά δικαστήρια, με πραγματικούς μάρτυρες», ενώ αναφέρθηκε έμμεσα και στην υπόθεση Novartis λέγοντας ότι «Όχι σε στημένες σκευωρίες με κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες… Αν είναι αθώος, δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε. Αν όμως ο κ.Παπαγγελόπουλος είναι ένοχος – όπως εγώ και η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής πιστεύουμε – τι ακριβώς υπερασπίζεστε; Τι υπερασπίζεστε κ. Τσίπρα; Την πολιτική αθλιότητα; Το ‘μαγαζί με τα παραμάγαζα’ για να το πω στη γλώσσα του κ. Παπά; Γιατί αυτό που κάνετε εσείς και ο Παπαγγελόπουλος μέχρι σήμερα, είναι να προβάλλετε συνεχώς ενστάσεις επί της διαδικασίας, μήπως κι εμποδίσετε την έρευνα της σκευωρίας».

Γίνατε όμηροι του Παπαγγελόπουλου, είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Σαμαράς, λέγοντας πως «σας είχα προειδοποιήσει ότι θα γίνετε όμηροί του. Κοιτάξτε στον καθρέφτη σας κι αναρωτηθείτε, αν πρέπει να ντρέπεστε, ή να ανησυχείτε. Ή μήπως, και τα δύο; Το να ντρέπεστε όμως, δεν το βλέπω. Το ότι ανησυχείτε όμως, το βλέπω! Κι ορθώς…».

Ως φυσικούς αυτουργούς, ο Α. Σαμαράς ανέφερε τους «τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς, γνωστούς και ως ‘μαθητές’ του Παπαγγελόπουλου» λέγοντας πως «οι ευθύνες Τουλουπάκη, Ντζούρα, Μανόλη είναι συγκεκριμένες και κατονομάζονται ήδη στο πόρισμα». Υπενθυμίζεται ότι την απόρριψη του αιτήματος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουάκη για ακύρωση της εναντίον της ποινικής δίωξης εισηγήθηκε το Δικαστικό Συμβούλιο, με το σκεπτικό ότι παρότι οι δύο αντεισαγγελείς Αρείου Πάγου, Ζαχαρής και Σοφουλάκης, κατέληξαν σε δύο αντικρουόμενα πορίσματα, δεν τίθεται ζήτημα, καθώς είχαν δικαίωμα αυτοτελούς κρίσης ο καθένας τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου στα πορίσματα τους έκριναν ότι πρέπει να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία ως προς τους δύο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, οι οποίοι συνέδραμαν στο έργο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Στο κενό το αίτημα ακύρωσης της ποινικής δίωξης Τουλουπάκη

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Καταλάβατε κ. Τσίπρα ότι στην πραγματικότητα δεν σας κυνηγάει ο Σαμαράς, όπως κολακεύεστε να πιστεύετε ή όπως φαντάζεστε; Οι δικοί σας, σας κυνηγάνε! Οι πομπές σας. Ο Νίκος ο Παπάς και ο Μανόλο Πετσίτης. Ο Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και τα βοσκοτόπια. Η Ρένα Δούρου και η Όλγα Γεροβασίλη. Ο Παπαγγελόπουλος και η Τουλουπάκη. Οι δήθεν ‘αδιάφθοροι’ που κατηγορούνται τώρα για διαφθορά. Κι ένας Θεός ξέρει τι άλλα έχετε κάνει και ποιοι άλλοι θα αποκαλυφθούν… Δικά σας παιδιά, όλοι τους. Παιδιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ‘πρώτης φοράς αριστερά’… Και σας πείραξε η μήνυσή μου; Έχετε ακούσει τι ζήτησε ο πρώην αρχηγός του κόμματός σας κ.Τσίπρα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος; Ζήτησε να διερευνηθούν οι προσωπικές σας ευθύνες για εγκληματική οργάνωση» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

«Με υποτίμησατε, δεν με είχατε διαβάσατε καλά» είπε ο Σαμαράς στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Νομίζατε ότι εγώ θα κάτσω ήσυχος; Ότι θα λουφάξω και θα φοβηθώ; Θα σας ‘ταράξω στη νομιμότητα’! Δεν φαντάστηκαν ότι από το πρώτο λεπτό θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον όλων […] Η αστική συμπεριφορά είναι πολύ ανεκτική απέναντι στη διαφωνία και τους διαφωνούντες. Αλλά ταυτόχρονα είναι αμείλικτη απέναντι στη σκευωρία και στους σκευωρούς. Η αστική δημοκρατία είναι πολίτευμα αρχών. Κι ένας έντιμος πολιτικός, απαντάει πάντα σκληρά όταν τον αδικήσουν!» ανέφερε στην ομιλία του ο Σαμαράς.

«Συμμορία» ο ΣΥΡΙΖΑ – «Σκευωρία» η Novartis

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «συμμορία» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση της Novartis ως τη μεγαλύτερη σκευωρία από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους και την οποία, όπως είπε, έστησαν ο Παπαγγελόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γεωργιάδης χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώ έκανε λόγο για κατάχρηση εξουσίας από την επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ειρήνη Τουλουπάκη.

«Στήσατε ορισμένοι τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία. Μια σκευωρία με στόχο να καταστρέψει την ελληνική δημοκρατία. Και συμφωνώ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την τεκμηρίωση που έκανε, του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας», ανέφερε.

Επιπλέον κατηγορώντας τον Παπαγγελόπουλο είπε ότι έστησε τη σκευωρία εναντίον 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

Επιπλέον ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι «Όταν άκουσα ότι θα έρθει η υπόθεση στη Βουλή για τη δίωξη 10 πολιτικών, πήρα τηλέφωνο τον κ. Παπαγγελόπουλο και του είπα πράγματι ότι οι δημοσιογράφοι λένε ότι θα έρθει ο φάκελος στη Βουλή με καταγγελίες προς υπουργούς από τρεις προστατευόμενους μάρτυρες. Του είπα, αν βρείτε κάτι για μένα να με σκίσετε, αλλά μην κάνουμε παιχνίδια. Εν τιμή, η αντίδρασή του ήταν η εξής: ‘Τι είναι αυτά που λες. Εγώ θα το αποτρέψω πρώτος!’. Και δύο εβδομάδες μετά ακούω τον ίδιο να λέει ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Αυτά έγιναν τότε. Για τέτοιο ψεύτη μιλάμε. Και έχει το θράσος αυτός ο άθλιος να έρθει στη Βουλή».

Ο Γεωργιάδης υποστήριξε ακόμα, ότι το αντάλλαγμα της Τουλουπάκη για την ανανέωση της θητείας της, ήταν η δίωξη εναντίον του πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, καταλογίζοντάς της κατάχρηση εξουσίας. Είπε επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον έστειλε στο Ειδικό Δικαστήριο, παρότι ο ίδιος το είχε ζητήσει, γιατί θα αποδεικνυόταν μέσα σε έξι μήνες ότι ήταν αθώος.

Ποινική δίωξη κατά Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novartis

«Εγώ σας είχα προκαλέσει να με στείλετε στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά δεν το κάνατε, γιατί θα είχε λήξει η υπόθεσή μου σε 6 μήνες αν είμαι αθώος ή ένοχος. Αλλά εσάς δεν σας ένοιαζε ποιος είναι αθώος. Σας ένοιαζε να μείνετε στην εξουσία. Βρήκατε ένα συνεργό, την κ. Τουλουπάκη, και δύο επίκουρους, Ντζούρα και Μανώλη, μετά τον κ. Σαλάτα, που είπε πρέπει να ερευνηθούν, και την κυρία Ξένη Δημητρίου» ανέφερε.

«Είστε η χειρότερη συμμορία»

«Είστε η χειρότερη συμμορία που πέρασε ποτέ από την κυβέρνηση του κράτους» είπε, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «τώρα που αποκαλύφθηκε η σκευωρία ήρθε στη Βουλή, και είπε στην κυβέρνηση, ότι αν θέλει συναίνεση, να κουκουλώσει τη σκευωρία της Novartis».

«Είστε βαθιά νυχτωμένος κ. Τσίπρα. Η σκευωρία θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ένοχοι θα πάνε στη φυλακή. Όχι για λόγους προσωπικής εκδίκησης, αλλά γιατί είμαστε υποχρεωμένοι από την πίστη μας στο Σύνταγμα, ώστε να γνωρίζει κάθε επόμενος που θα πάρει την εξουσία, ότι όποιος διανοηθεί να χρησιμοποιήσει δόλια μέσα για να διώξει πολιτικούς του αντιπάλους θα καταλήξει στη φυλακή. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία και έτσι θα προστατεύεται το δημοκρατικό πολίτευμα από μια οργανωμένη συμμορία που προσπάθησε να το αλλοιώσει», ανέφερε.

Απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη για το εξώδικο που έστειλε εναντίον του σχετικά με όσα ανέφερε για το Μάτι, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε:

«Με κατηγορεί γιατί υιοθέτησα τα όσα άκριτα ακούγονται στο ηχητικό. Λέει, δεν φταίει αυτή για ό,τι λέει ο κ. Ματθαιόπουλος. Έχει πολιτική ευθύνη που τον επέλεξε. Λέει, δεν μπορώ να τα υιοθετώ εγώ γιατί τα λέει από μόνος του. Εσείς όταν ψηφίζατε την παραπομπή μας στην προκαταρτική επιτροπή, με καταθέσεις τύπου ‘άκουσα, πιστεύω’ ήταν αρκετό; Και τώρα η ίδια έχει το δικαίωμα της αμφιβολίας; Αναρωτηθήκατε αν δώσατε σε εμάς το δικαίωμα της αμφιβολίας; ‘Όχι’ είναι η απάντηση. Ακολουθήσατε όλοι σαν πρόβατα τον κ. Παπαγγελόπουλο στη σκευωρία».

Εξώδικα της Γεροβασίλη σε Γεωργιάδη, Κύρτσο και Κουρτάκη

Τέλος, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ηχογραφημένες ομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε ότι το κόμμα αυτό ως κυβέρνηση, νομιμοποίησε τη χρήση της παράνομης κασέτας

«Σκευωροί ήσασταν. Ικανοί δεν ήσασταν. Ευτυχώς για τη δημοκρατία», κατέληξε.

Παππάς: «Ο Σαμαράς είναι η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας»

«Ο κ. Σαμαράς είναι η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας. Έπρεπε να έχει τα κότσια να εμφανιστεί στην προανακριτική και να καταθέσει, όπως έκανα εγώ που δέχθηκα μια αήθη επίθεση. Να εξηγήσει τι έκανε αυτός στις συναντήσεις του με τον κ. Μιωνή το 2013», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, απαντώντας στις αναφορές του πρώην προέδρου της Ν.Δ.

Συμπληρώνοντας: «Δεν περίμενα να επικαλεστεί το Μακεδονικό ο κ. Σαμαράς, διότι σήμερα είναι εγγυητής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και θα πρέπει να του θυμίσω ότι ο πρώτος που τον κατηγόρησε τεκμηριωμένα για διασπάθιση δημοσίου χρήματος ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και οι μισοί από αυτούς που τον χειροκροτούσαν εδώ πριν από λίγο».

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, έκανε λόγο για στοχοποίησή του, λέγοντας πως «κάποιοι κύκλοι δεν θα συγχωρήσουν ούτε σε εμένα ούτε στην παράταξή μας ότι εφαρμόσαμε για πρώτη φορά το Σύνταγμα στο τηλεοπτικό τοπίο». Κατηγορώντας, μάλιστα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για θράσος, καθώς «όταν επί 30 χρόνια το δημόσιο δεν εισέπραξε ούτε ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες, εσείς κομίζετε επιχειρήματα εναντίον του διαγωνισμού -πολλά από τα οποία υποβολιμαία- τα οποία έχουν δοκιμαστεί στο ΣτΕ και έχουν καταπέσει».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας, επεσήμανε ότι η ΝΔ «εργαλειοποίησε και αξιοποίησε το παρακράτος των παρακολουθήσεων. Σύντομα θα αποδειχθεί αν το ενορχηστρώσατε κιόλας». Ενώ, σε μια αποστροφή του λόγου του, σημείωσε πως, ενδεχομένως, «αυτοί που διακινούν ότι υπάρχουν και άλλες κασέτες, ίσως στέλνουν σε εσάς το μήνυμα. Διότι έχουν υπάρξει κολλητοί σας για πολύ μεγάλο διάστημα».

Για την υπόθεση Μιωνή, υπογράμμισε ότι «αυτό που βγήκε από την παρανόμως ηχογραφημένη συνομιλία ήταν ότι όντως η δική μας παρέμβαση έγινε κατόπιν έκκλησης της χώρας του Ισραήλ, ενώ άφησε και πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τα “θολά” σημεία της συνομιλίας, τα οποία σας έδωσαν επιχειρήματα να έρχεστε εδώ να πετροβολάτε». Κλείνοντας, αναφέρθηκε σε «μία λεπτή γαλάζια γραμμή που συνδέει δύο τεράστια σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος στην Ελλάδα. Τη λίστα Λαγκάρντ και τη Novartis», μιλώντας για «μια ανθρωπογεωγραφία που ανακυκλώνεται».

 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις