Σύμφωνα με τη σελίδα JailGoldenDawn, ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Πέλλας, Γεώργιος Κυριακίδης, που είχε αναλάβει πρόσφατα καθήκοντα, παραιτήθηκε αναφέροντας ότι «δεν του δόθηκε  πρόσφορο έδαφος για να υλοποιήσει την αγωνιστική του θέληση».
 
Ο ίδιος στην επιστολή του πρόσθεσε ότι θα αποστείλει τις ακριβείς αιτίες παραίτησής του στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή προσχωρούν στο κόμμα του ανεξάρτητου πλέον ευρωβουλευτή Ελευθέριου Συναδινού στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο την ίδρυση του νέου φορέα με την ονομασία Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε.).

Η επιστολή του Γ. Κυριακίδη
 

Πριν από περίπου έναν χρόνο, αποφάσισα να ασχοληθώ με τον ενεργό πολιτικό αγώνα στο πλευρό του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, από τη θέση του Γραμματέα της Τ.Ο. Ν.Πέλλας, θεωρώντας ότι μπορώ να προσφέρω με αυτόν τον τρόπο στο εθνικό αγώνα για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας, αλλά και για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, τα παιδιά μας.
 
Δυστυχώς, δεν μου δόθηκε πρόσφορο έδαφος για να υλοποιήσω την αγωνιστική μου θέληση. Και για αυτό αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του Γραμματέα της Χ.Α στον Ν.Πέλλας.
 
Την απόφασή τους να παραιτηθούν επίσης εκφράζουν και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Ν.Πέλλας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Κωνσταντίνος Πασχαλίδης και Κωνσταντίνος Ιωσηφίδης.
 
Τόσο εγώ, όσο και οι δυο συναγωνιστές, δηλώνουμε πως θα είμαστε παρόντες σε κάθε εθνικό και κοινωνικό αγώνα, εάν εκτιμήσουμε ότι είναι δυνατόν να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα στα μείζονα εθνικά και οικονομικά προβλήματα που βιώνει σήμερα η Πατρίδα μας.
 
Οι περαιτέρω λόγοι και οι ακριβείς αιτίες που μας οδήγησαν στις παραιτήσεις μας, θα σταλούν εγγράφως στον Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Νικόλαο Μιχαλολιάκο.
 
Με εκτίμηση,
 
Γεώργιος Κυριακίδης
 
Στα ίδια χνάρια κινήθηκε και η Δέσποινα Σβερώνη, πρώην βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής, η οποία συμμετέχει ήδη στο Πολιτικό Συμβούλιο του νέου φορέα.
 
Η αποχώρησή και των δύο έρχεται μετά από πλήθος άλλων παραιτήσεων πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως του πρώην βουλευτή Αργολίδας Γεώργιου Γαλέου, του πρώην βουλευτή Κορινθίας Ευστάθιου Μπούκουρα, του πρώην βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, του νυν βουλευτή Εύβοιας Νίκου Μίχου, του νυν βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, του νυν ευρωβουλευτή Ελευθέριου Συναδινού, πλέον επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα.