Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι. Επιπλέον, θα συναντηθεί με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς και με οικονομικούς παράγοντες από το Σίτι του Λονδίνου και νέους Έλληνες επιστήμονες.
 
Η συνάντηση με την Τ. Μέι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Downing Street, με την ίδια να σημειώνει προ ημερών τους «ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς» μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, για να καταλήξει ότι αυτή η φιλία «σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ». Τέλος, αναφέρθηκε και στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα εμπορίου και ασφάλειας.
 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η επίσκεψη στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελλάδας αλλά και στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μέσω επενδύσεων, καθώς αυξημένο φέρεται να είναι το ενδιαφέρον από την επενδυτική/χρηματοπιστωτική κοινότητα του Σίτι. Επιπλέον, στο Λονδίνο βρίσκεται και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου της ΓΓ του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.
 
Σημειώνεται ότι ο Γ. Τσίπρας αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τόνισε σε συνέντευξη του πως «η απόφαση του Eurogroup είναι για μας “διαβατήριο” για να πούμε στους επενδυτές τι θέλουμε να πετύχουμε την επόμενη μέρα», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «κύριο μέλημά μας στο εξής πρέπει να είναι το πώς θα πείσουμε τους ξένους επενδυτές να έρθουν στη χώρα μας, προκειμένου να πετύχουμε το διπλό στόχο, ανάπτυξη και απασχόληση. Θέλουμε να δείξουμε τα πολλά επιτεύγματα της περιόδου, όπως και να περιγράψουμε πώς βλέπουμε το μέλλον».
 
Τη Δευτέρα ο Α. Τσίπρας θα συναντηθεί στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Θυάτειρων και Μεγάλης Βρετανίας, Γρηγόριο, ενώ στις 18:00 θα συναντήσει νέους εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία. Την Τρίτη στις 09:00(ώρα Ελλάδας) θα υπάρξει συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το Σίτι του Λονδίνου, ενώ στις 16:00 πρόκειται να συναντηθεί με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου. Τέλος, στις 18:00 θα βρεθεί με τον Τζ. Κόρμπιν. Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Α. Τσίπρα θα λάβει τέλος την Τετάρτη μετά την ομιλία του στο London Business School.