«Παρεμπόδιση-δυσχέρανση έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού κατά τη διεξαγωγή επιτόπιου ελέγχου στην αγορά διανομής έντυπου τύπου (άρθρο 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011 όπως ισχύει) από την εταιρία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ καθώς και από φυσικά πρόσωπα» ήταν το θέμα της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον έλεγχο που επιχείρησε να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 8 Μαΐου του περσινού έτους, και η σχετική εισήγηση προτείνει την διαπίστωση παράβασης και την επιβολή προστίμου, σημειώνοντας πως αφορά μόνο τη συμπεριφορά που επέδειξαν τα εμπλεκόμενα μέρη την συγκεκριμένη ημέρα, σπεύδοντας μάλιστα να ξεκαθαρίσει πως «σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργείται για πιθανές αντιανταγωνιστικές πρακτικές στην αγορά διανομής έντυπου τύπου».

Σημειώνεται πως η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον Απρίλιο, καθώς στις 12 του μηνός θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την ίδια ανακοίνωση να ξεκαθαρίζει παράλληλα πως η εισήγηση για παράβαση και πρόστιμο δεν είναι δεσμευτική.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού: