X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Στο μυαλό του Θ. Πάγκαλου

Παρακολουθούσα χθες όλη μέρα πολιτικούς σχολιαστές να αναζητούν τι κρύβεται πίσω από τη δήλωση Πάγκαλου για τις παρακολουθήσεις αμερικανικών πρεσβειών. Λυπάμαι που θα σας προσγειώσω: Δεν κρύβεται απολύτως τίποτα.
|

Είναι σαν εκείνο το βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’60 με τον πολλά υποσχόμενο τίτλο «Η σκέψη του Σπίρο Άγκνιου» (Ελληνοαμερικανός ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος, φίλος της ελληνικής χούντας). Ε, λοιπόν, εκείνο το βιβλίο είχε μονάχα άδειες σελίδες.
 
Βέβαια, η δήλωση τη στιγμή που έγινε μοιάζει να βολεύει τους Αμερικανούς – είναι σαν να τους αθωώνει (αν υποθέσουμε, δηλαδή, ότι ο Πάγκαλος διαθέτει πλέον το κύρος να αθωώσει τον οποιονδήποτε). Παρακολουθούσατε μεν, αλλά και ποιος δεν το κάνει – ακόμα κι εμείς.
 
Μοιάζει αληθοφανής η εξήγηση αλλά δεν με πείθει. Σιγά μην περίμεναν οι Αμερικανοί ενώπιον των κατηγοριών που δέχονται από τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις  να προστρέξουν στον Θεόδωρο Πάγκαλο για να τους υπερασπιστεί. Ναι, όσο είχαν προστρέξει και στον Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να πείσουν τη διεθνή κοινότητα για το εύλογο της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
 
Ίσως να μην το σκέφτηκε πολύ. Σαν το παλιό καλό ανέκδοτο, όπου έχουν στήσει οι μπάτσοι έναν Πάγκαλο ανάμεσα σε άλλους υπόπτους προκειμένου να πραγματοποιηθεί αναγνώριση από το θύμα ενός βιασμού και, μόλις το θύμα εμφανίζεται, ο Πάγκαλος πετάγεται και αναφωνεί: «Αυτή είναι!».
 
Ίσως πάλι αποφάσισε να αποκαλύψει στον ελληνικό λαό πόσο το απολαμβάνει όταν ακούει να τον αποκαλούν «motherfucker» – φιλικά πάντα, οι άνθρωποι. Σκέφτηκε, ας πούμε, ότι έχει πολύν καιρό ν’ ακούσει να τον αποκαλούν «motherfucker», το πεθύμησε το μπινελίκι, το ζητούσε ο οργανισμός του, οπότε έπρεπε με κάποιον τρόπο να ανανεώσει τη σύμβασή του με τον ελληνικό μυαλό.
 
Ούτως ή άλλως, δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του Θεόδωρου Πάγκαλου, αυτού του υπερτιμημένου πολιτικού με το υπερτροφικό εγώ που εξέθρεψε το πολιτικό σύστημα και εξωράισαν τα media, και ο οποίος τώρα, εν τη αναξιοπιστία και των δύο, κατακρημνίζεται μαζί τους στην ανυποληψία.
 
Α, και μετά από όλ’ αυτά, σπεύδω να υπενθυμίσω: Μας παρακολουθούν! Και όχι μόνο μας παρακολουθούν, αλλά καταστρέφουν καθημερινά της ζωές μας με όλους τους δυνατούς τρόπους. Κάτσε εσύ τώρα και βασάνισε το μυαλό σου για ποιο λόγο είπε ο Πάγκαλος, ο Μεγάλος Τραγουδιστής για όποιον θυμάται, άλλη μία κοτσάνα.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις