Μέσω του pay roll της ΝΔ αποκαλύπτεται η «άρρηκτη» σχέση με τον εκβιαστή Τάκη Μαυρίκο, σημειώνεται στο δημοσίευμα, στο οποίο παρουσιάζεται τιμολόγιο του 2010  που πληρώθηκε από την διοίκηση της Ρηγίλλης στην εταιρεία Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων ΑΒΕΕ προς «δημοσίευση κειμένων για τη Νέα Δημοκρατία στην εφημερίδα Ακρόπολη».
 
«Η Νέα Δημοκρατία δε λειτούργησε ως κόμμα αλλά ως ιδιωτική επιχείρηση που πρόεβαλε εν είδει ρεπορτάζ τις θέσεις της, με δυσθεώρητου κόστους εργολαβία. Φυσικά και δεν είχε κανέναν λόγο να το πράξει αυτό αφού το “Ζάππειο 1” που είχε παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς ένα μήνα νωρίτερα είχε τύχει ευρείας δημοσιότητα από το σύνολο του Τύπου ενώ δόθηκαν και κονδύλια για τη διαφημιστική προβολή της νεοδημοκρατικής οικονομικής πρότασης. Απερίφραστα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα: ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος των ενταλμάτων πληρωμής προς την εταιρεία του κυρίου Μαυρίκου, που εξέδιδε εφημερίδα με κυκλοφορία 30-40 φύλλων εκείνο το διάστημα; Μήπως επρόκειτο για αμοιβή προς εξυπηρέτηση άλλων υπηρεσιών και δη εκβιασμού των αντιπάλων του περιβάλλοντος Σαμαρά;», αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά.
 
Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ζητεί εξηγήσεις από την ΝΔ ύστερα από δημοσίευμα, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε έχει απαντήσει, ούτε έχει διαψεύσει, αλλά ούτε έχει επιβεβαιώσει την καταγγελία.
 
«Γελιέται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αν νομίζουν ότι δια της σιωπής θα προσπεράσουν τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του κόμματός τους με το κύκλωμα των εκβιαστών», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και ζητεί άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν «ισχύει ότι η ΝΔ πλήρωνε 18.450 ευρώ τον μήνα στον κατηγορούμενο για εκβιασμούς Μαυρίκο, ποιες ακριβώς υπηρεσίες αγόραζε  και μάλιστα με χρήματα των φορολογούμενων και ποιες άλλες τέτοιου είδους “υπηρεσίες” έχουν αγοράσει και για ποιόν σκοπό»

«Την ώρα που η χώρα καταστρέφεται, στην αρχή με κλειστές τράπεζες και τώρα με κλειστά σύνορα, όλοι οι Έλληνες περιμένουν την απολογία της μοιραίας παρέας εξουσίας και του μοιραίου πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Για τις δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό, τη νεκρή οικονομία, τον πρωτοφανή αυταρχισμό και το σκληρό κομματικό Κράτος. Αυτά τα μεγάλα και σοβαρά απασχολούν σήμερα τους Έλληνες. Όχι κάποιο απλήρωτο τιμολόγιο του 2010. Πέραν τούτου ουδέν», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας