Η πειθαρχική έρευνα είχε διαταχθεί από την Βασιλική Θάνου, μετά από ενστάσεις που προέβαλλαν οι κυπριακές αρχές για τους χειρισμούς της Γεωργίας Τσατάνη στην υπόθεση Βγενόπουλου. 
 
Την Δευτέρα, η κ. Θάνου, άσκησε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πειθαρχική αγωγή σε βάρος της κ. Τσατάνη, κρίνοντας ότι «η συμπεριφορά της εισαγγελέως Εφετών δεν συνάδει με την ιδιότητά της και θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης».
 
Η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ότι «Η κ.Τσατάνη αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ η τελευταία είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας. Η κ. Τσατάνη αρχειοθέτησε την υπόθεση μαζί με το σκέλος που αφορούσε στη δωροδοκία Κύπριου στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου από στέλεχος της Marfin, παρότι η εισαγγελέας φέρεται να είχε συμφωνήσει, σε συνάντηση με Κυπρίους συναδέλφους της, ότι θα ανέμενε πριν από οποιαδήποτε ενέργεια της το σχετικό πόρισμα των κυπριακών αρχών».
 
Η κ.Τσατάνη θα  καταθέσει την Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, όπου διενεργείται έρευνα μετά τις καταγγελίες της κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.