Προχθές το απόγευμα, δυνάμεις καταστολής χτύπησαν απρόκλητα αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας και ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν βίαια τον stand-up κωμικό Αλέξανδρο Τιτκώβ και τον μουσικό Θωμά Λάλο «φορτώνοντας» τους με βαριές κατηγορίες και ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία. Ακόμη πραγματοποιήθηκε άλλη μια σύλληψη.

Από προχθές έως σήμερα, ολοένα και περισσότερα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την αθωότητα των δύο γνωστών καλλιτεχνών, καθώς και την αναίτια και αυθαίρετη επίθεση που δέχτηκαν από την αστυνομία, έρχονται στην επιφάνεια.

Σήμερα το μεσημέρι, οι τρεις συλληφθέντες περνάνε από ανακριτή όπου πιθανόν να τους απαγγελθούν κατηγορίες ακόμα και κακουργήματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις συλληφθέντες από προχθές, αντιμετωπίζουν κατηγορία για απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, ενώ ο ένας εξ αυτών που φαίνεται στο βίντεο να επιχειρεί να βοηθήσει τον άλλο συλληφθέντα, δηλαδή ο μουσικός Θ. Λάλος, που τον χτυπούν αρκετοί αστυνομικοί ταυτόχρονα, φέρεται να αντιμετωπίζει και το βαρύ κακούργημα της απόπειρας απελευθέρωσης κρατούμενου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με τα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης, όπου αστυνομικοί εμφανίζονται να ξυλοκοπούν άγρια δύο διαδηλωτές τους οποίους έπειτα συλλαμβάνουν, ένα βίντεο δείχνει να συλλέγουν δύο ξύλινα κοντάρια από τα οποία είχε αφαιρεθεί η σημαία οργάνωσης, και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ένας αστυνομικός βάζει σε μία τσάντα που έχει κρεμαστεί σε μηχανάκι της ομάδας ΔΡΑΣΗ ένα μικρό μπουκάλι.

Υπεράσπιση της καταστολής από την ΕΛΑΣ με βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες

Δείτε το βίντεο:

Με μια φωνή η stand-up comedy κοινότητα στηρίζει τους καλλιτέχνες

Με αναρτήσεις τους στα social media Έλληνες κωμικοί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον συνάδελφό τους Αλέξανδρο Τιτκώβ, καθώς και στον Θωμά Λάλο, ενώ κάνουν έκκληση για περαιτέρω δημοσιοποίηση του θέματος.

«Χθες Τετάρτη 15/7 το απόγευμα, δυνάμεις καταστολής χτύπησαν απρόκλητα αντιφασιστική συγκέντρωση, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν βίαια τον stand-up κωμικό Alex Titkov και τον μουσικό Θωμά Λάλο με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία.

Αύριο Παρασκευή 17/7 το μεσημέρι, περνάνε από ανακριτή όπου ενδεχομένως να τους απαγγελθούν κατηγορίες ακόμα και κακουργήματος.

Η γνωστοποίηση και κοινοποίηση του συμβάντος, καθώς και του οπτικού υλικού, είναι σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης και την στήριξη στους αντιφασίστες συλληφθέντες, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι», αναφέρει το κείμενο που αναρτούν οι κωμικοί στις σελίδες τους.

Μεταξύ των κωμικών που έχουν αναρτήσει σχετικό κείμενο: Ηλίας Φουντούλης, Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Χρύσα Κατσαρίνη, Στέλιος Ανατολίτης, Άγγελος Σπηλιόπουλος, Λάμπρος Φισφής, Πάρης Ρούπος, Αριστοτέλης Ρήγας, Δημήτρης Χριστοφορίδης, Γιάννης Ρούσσος, Άλεξ Κένσιν Αποστολόπουλος.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις αναρτήσεις: