Στα χνάρια ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδεραστίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι γερμανικές αρχές. Η μονάδα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας διεξάγει μια μαζική διαδικτυακή έρευνα κακοποίησης παιδιών θέτοντας ως υπόπτους περί τα 30.000 άτομα. Μέχρι στιγμής όπως αναφέρουν οι αρχές της χώρας, έχουν ταυτοποιηθεί 72 άτομα.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης του κρατιδίου, ανέφερε πως η έκταση της κακοποίησης που λαμβάνει χώρα και η κοινή χρήση του υλικού στο διαδίκτυο είναι «βαθιά ανησυχητική». Επίσης πρόσθεσε ότι «θέλουμε να βγάλουμε τους δράστες και τους υποστηρικτές της κακοποίησης παιδιών από την ανωνυμία του διαδικτύου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, ο υπουργός Δικαιοσύνης του κρατιδίου, Πίτερ Μπίζενμπαχ, φέρεται να δήλωσε, «Δεν είχα υπολογίσει την έκταση που είχε λάβει η παιδική κακοποίηση στο Διαδίκτυο».

Όσοι διερευνήθηκαν ήταν ύποπτοι για διακίνηση περιεχομένου που απεικονίζει πλασματικές ή πραγματικές πράξεις κακοποίησης πάνω σε παιδιά. Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με τη σύλληψη ενός υπόπτου στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ, κοντά στην Κολωνία. Ο δράστης ήταν ένας 27χρονος στρατιώτης, ο οποίος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών τον Μάιο και τοποθετήθηκε σε ψυχιατρική μονάδα για αόριστο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρουν οι αρχές και μετέδωσαν οι «New York Times», οι ύποπτοι έχουν χρησιμοποιήσει διάφορα ψευδώνυμα στο διαδίκτυο, έτσι ο εντοπισμός τους δεν είναι εύκολος, ενώ παράλληλα ο πραγματικός αριθμός των δραστών, πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος. Από ηλεκτρονικό εξοπλισμό ο οποίος και κατασχέθηκε, εμφανίζονται ορισμένοι να δίνουν συμβουλές σε άλλους για το πως να ασελγήσουν στους ανήλικους, ενώ άλλοι ενθαρρύνουν τους πιο διστακτικούς να πραγματοποιήσουν τις ορέξεις τους. Σε άλλη περίπτωση παιδόφιλοι φαίνεται πως κανόνιζαν συνάντηση για να κακοποιήσουν μαζικά ένα παιδί.

Μεταξύ των 44 θυμάτων που έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί, ανήκουν παιδιά κάτω των 12 ετών, με ένα εκ των θυμάτων να ήταν ένα βρέφος τριών μηνών.

Οι αρχές, μετά τις αποκαλύψεις και την έκταση του κυκλώματος, δημιούργησαν ειδικό σώμα εισαγγελέων, που θα ερευνούν τέτοιες υποθέσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η εξάλειψή τους στο μέλλον.