Η ταινία «Suntan» έκανε την πρεμιέρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και επιλέχθηκε για το βραβείο από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή της διοργάνωσης, η οποία αποτελείται τον ηθοποιό Άνγκους Μακφάντιεν, την παραγωγό και ηθοποιό Σάντι Φροστ και τον συντάκτη του σημαντικού κινηματογραφικού περιοδικού διεθνώς Screen International, Ματ Μίλερ.
 
Σύμφωνα με την επιτροπή, «αν και υπήρχαν πολλά εξαιρετικά φιλμ στο διεθνές διαγωνιστικό, το “Suntan” ήταν η ταινία που είχε πραγματική απήχηση σε εμάς. Η ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι ένα συναρπαστικό πορτρέτο της “διαδρομής” ενός ανθρώπου από την ερωτική τρέλα στην απόγνωση, που ξεχωρίζει για την εξαιρετική ερμηνεία του πρωταγωνιστή της Μάκη Παπαδημητρίου».
 
Ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος δήλωσε με τη σειρά του: «Πίσω, στα τέλη της δεκαετίας του '90, ήμουν φοιτητής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλες οι ταινίες που βραβεύονταν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου κυριαρχούσαν στις συζητήσεις μας. Αρκούσε να βλέπαμε στην αφίσα ότι μία ταινία διακρίθηκε στο Εδιμβούργο για να πάμε να τη δούμε. Πού να ήξερα τότε ότι 15 χρόνια αργότερα θα είχα την τιμή να είμαι ο αποδέκτης ενός τέτοιου βραβείου. Ανυπομονώ να εκτυπώσω νέες αφίσες. Ευχαριστώ όλους τους υπέροχους ανθρώπους του Φεστιβάλ και την καταπληκτική κριτική επιτροπή. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος».
 
Στο «Suntan» γυρίστηκε στην Αντίπαρο. Ο Μάκης Παπαδημητρίου υποδύεται τον Κωστή, έναν 42χρονο γιατρό που καταφτάνει στο μικρό νησί για να αναλάβει την τοπική κλινική.
 
Ως άτομο συνεσταλμένο και μοναχικό αντιμετωπίζει την χειμωνιάτικη ηρεμία του νησιού, τη γραφικότητα της τοπικής κοινότητας και την επαγγελματική του ρουτίνα στωικά.
 
Αλλά αρκεί η άφιξη μιας παρέας νεαρών τουριστών για αναστατωθούν όλα, καθώς θα ερωτευτεί τη 19χρονη Άννα (Έλλη Τρίγγου).