Μετά την απόρριψη και του δεύτερου αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα από το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας οι συνήγοροί του προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας εκεί να κριθεί η νομιμότητα ή μη της μεταγωγής του στις φυλακές του Δομοκού.

Όπως επισημαίνεται στην «Καθημερινή», σύμφωνα με το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης, με την οποία απορρίφθηκε το δεύτερο αίτημα Κουφοντίνα, ο δρόμος της δικαιοσύνης παραμένει ανοικτός, καθώς υποδεικνύεται ως αρμόδιο δικαστήριο το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Με την αίτηση στο ΣτΕ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η απόφαση μεταγωγής στο Δομοκό, την ακύρωση της σχετικής απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου και την αναστολή στην ισχύ της εν λόγω απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα ο γιατρός επιλογής του απεργού πείνας απευθύνει έκκληση ενημερώνοντας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του. «Η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο» ανέφερε ο κ. Ζδούκος απευθύνοντας έκκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων… Μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε “πολιτικό κόστος”».