Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sdna.gr, που επικαλείται πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Open, στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχουν σκέψεις να ανοίξουν τα ελληνικά γήπεδα ποδοσφαίρου για τους θεατές από την 26 Οκτωβρίου, στον αγώνα ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο της Σούπερ Λιγκ για επιστροφή του κόσμου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα τέθηκε επί τάπητος στις 14 Οκτωβρίου σε συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνεταιρισμού με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Η σκέψη που υπάρχει είναι να επιτραπεί η παρουσία σε ποσοστό 5-10% επί της χωρητικότητας των γηπέδων, ποσοστό πολύ μικρότερο από το 15%-20% που είχε τεθεί αρχικά από τις ομάδες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία», ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε δηλώσει στις 12 Οκτωβρίου πως «είναι απολύτως αναγκαίο» να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, ωστόσο εκτίμησε ότι αυτό δεν θα συμβεί μέσα στον Οκτώβριο.

«Γι’ αυτό το θέμα τον τελευταίο λόγο έχει η υγειονομική κοινότητα. Εμείς κάναμε συστηματική δουλειά και συνεχίζουμε. Να πείσουμε με επιχειρήματα και σχέδιο τους υγειονομικούς για ένα συγκεκριμένο ποσοστό πληρότητας. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση με τον κ. Χαρδαλιά, με επικαιροποιημένο σχέδιο, που θα αποτελέσει βάση για το μπάσκετ και τα υπόλοιπα αθλήματα.

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι απολύτως αναγκαίο, αλλά δεν θα κάνουμε υπερβολές αν οι υγειονομικοί δεν δώσουν το πράσινο φως. Αυτό δεν θα γίνει μέσα στον Οκτώβρη, αλλά είμαστε αισιόδοξοι και δουλεύουμε γι’ αυτό. Αν μπορούμε πιλοτικά να εφαρμόσουμε κάτι σε κάποιες περιοχές, είναι και αυτό μια πρόταση και πιθανότατα θα συμβεί. Σε ό,τι καταλήξουμε, αυτό θα είναι οδηγός για όλα τα αθλήματα».