Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την Παρασκευή το ενδεχόμενο περιορισμού «μη αναγκαίων ταξιδιών» εντός της ΕΕ.

«Θέμα της συνάντησης είναι επίσης, φυσικά, η πορεία της πανδημίας και ειδικότερα το θέμα αν και πώς μπορούμε να περιορίσουμε τα μη αναγκαία ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σπαν και πρόσθεσε πως θα συζητηθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλά και τα θύματα του ιού. Από τις 2 Νοεμβρίου η Γερμανία προχωρά σε μερικό lockdown, ενώ στη Γαλλία επιβάλλεται πανεθνικό lockdown τουλάχιστον έως την 1η Δεκεμβρίου.

Προ ημερών η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Μάργκαρετ Χάρις ανακοίνωσε ότι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στις ευρωπαϊκές χώρες αυξήθηκε κατά 40%, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 33,3% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Καμπανάκι ΠΟΥ για Ευρώπη: Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων αυξήθηκε κατά 40% την τελευταία εβδομάδα