«Στοχοποιείτε την Αστυνομία και τον Χρυσοχοΐδη. Ο τρόμος και η πάταξη είστε εσείς. Λάμπετε για τη γκάφα, το φιάσκο όπως το λέτε, αλλά όταν τον συλλάβουμε γιατί θα τον συλλάβουμε, θα είστε τόσο χαρούμενοι;» υποστηριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας και λέγοντας αόριστα «τι θέλετε να επιτρέψουμε το λιντσάρισμα για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα;».

«Δώσατε χαιρέκακα τα ρέστα σας για τον Παππά» τόνισε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είπε και πρόσθεσε «θεωρήσατε ότι ο Χρυσοχοΐδης και η Αστυνομία δεν τα κατάφεραν. Θέλατε να τους παρακολουθούμε. Ο Λαγός έχει ασυλία. Ειρωνευτήκατε ότι τα σπίτια ήταν σε επιτήρηση. Επιτέλους τι θέλετε; Να επιτρέψουμε το λιντσάρισμα για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα; Η Αριστερά που στέναξε σε κελιά και εξορίες!» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης η υποχρέωση της  αστυνομίας σε σχέση με Παππά ήταν να δίνει παρών κάθε 1η μηνός στο ΑΤ Παπάγου και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι τον Σεπτέμβρη του 2015 ο  εισαγγελέας Εφετών άλλαξε τους όρους περιοριστικούς που είχε επιβάλει το προηγούμενο συμβούλιο.

Συνέχισε λέγοντας ότι το συμβούλιο εφετών από 3 φορές το μήνα αποφάσισε να δίνει το παρών μια και  κατήργησε τον περιοριστικό όρο να κοιμάται  κάθε βράδυ σπίτι του.«Αν υπήρχε αυτός ο όρος η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να πηγαίνει κάθε φορά», είπε και πρόσθεσε πως υπήρχε ο υπουργός Δικαιοσύνης  που θα μπορούσε να ζητήσει αυστηρούς όρους.

«Και σήμερα ζητάτε εδώ τα ρέστα», είπε ο υπουργός προσθέτοντας, «είστε σε τριπλό αδιέξοδο. Σε δημοσκοπική υποχώρηση, σε εσωκομματική ρήξη και σε πολιτική ένδεια. Και επιστρατεύετε επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσετε. Εθνικισμό με τα 12 μίλια, λαϊκισμό με τον Παππά και τον 14χρονο και κοινωνικό συντηρητισμό με την παρούσα πρόταση μομφής που κάνετε» υποστήριξε, στρεφόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα, σχετικά με το πνίξιμο της συγκέντρωση στα χημικά στις 7 Οκτωβρίου, αυτήν τη φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τη διάψευσή του ακόμα και από τα βίντεο της ΕΛ.ΑΣ, ανέφερε ότι οι «150 μολότοφ» έπεσαν «κατά την καταδίωξη» των διαδηλωτών.

Αποπειράθηκε επίσης να ρίξει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, για το γεγονός πως τον Σεπτέμβριο του 2015 η Διακιοσύνη αποφάσισε να μειώσει τους περιοριστικούς όρους του καταδικασμένου «υπαρχηγού» της Χρυσής Αυγής, από την παρουσία τρεις φορές σε αστυνομικό τμήμα σε μία και χωρίς την υποχρέωση να κοιμάται σπίτι του. «Αν υπήρχε αυτός ο όρος η αστυνομίας ήταν υποχρεωμένη να πηγαίνει κάθε φορά», είπε και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε ο τότε υπουργός Διακιοσύνης να παρέμβει για να ζητήσει επανεξέταση».

Aποκάλεσε επίσης «σαπουνόπερα από την αντπολίτευση» την υπόθεση του 14χρονου, μιλώντας ξανά για μολότοφ και τονίζοντας ότι «διέταξαν την κράτησή του για κακουργηματικές πράξεις. Ποιος κρίνει τι είναι σωστό; Η Δικαιοσύνη ή κάποιοι από εδώ μέσα;»