«Εξαπατούσε: Ο υφυπ. Εξωτερικών Αντ. Διαματάρης, ΔΕΝ είναι απόφοιτος του πανεπιστήμιου ”Columbia” Νέας Υόρκης» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της ομογενειακής ιστοσελίδας KALAMI.us, η οποία δημοσιεύει και σχετική φωτογραφία εγγράφου ως απάντηση του φημισμένου πανεπιστημίου, από το οποίο αποκαλύπτεται πως ο κυβερνητικός αξιωματούχος δεν έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο.

Όπως αναφέρεται, ο Αντώνης Διαμαντάρης φέρεται μεν να έχει εγγραφεί στο Columbia, αλλά να μην έχει αποκτήσει τίτλο σπουδών.

Στο επίμαχο δημοσίευμα, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, «χρήσιμες σημειώσεις» μίας «αλληλουχίας» δηλώσεων του υφυπουργού. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρεται στα εξής:

«- Ενδεικτική η δήλωση του υφυπουργού σε συνέντευξη (εφημερίδα ”Καθημερινή”, 22 Μαίου 2017): «….Σεπτέμβριο του 1979… είχα μόλις τελειώσει την Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια».

– ΕleftherosTypos.gr (8 Ιουλίου 2019): «…Κατάγεται από το χωριό Θάνος της Λήμνου. Το 1968 μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη, ενώ το 1977 αποφοίτησε από το περίφημο πανεπιστήμιο Columbia».

alphatv.gr (8 Ιουλίου 2019): «…O Αντώνης Διαματάρης είναι από το 1979 εκδότης του ”Εθνικού Κήρυκα” (Αστόριας, Νέας Υόρκης). Γεννήθηκε το 1950 στη Λήμνο και μετανάστευσε το 1968 στη Ν. Υόρκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του λαμβάνοντας MBA από το Columbia University…».

(Και πολλά άλλα συναφή δημοσιεύματα σε ΜΜΕ Ελλάδας).

Τώρα, ειδικά τα ΜΜΕ Ελλάδας, που άθελά τους παραπληροφόρησαν το κοινό τους ως θύματα ενός ”παπατζή”, οφείλουν -δεοντολογικά- να κάνουν την διόρθωση. Αν και αμφιβάλουμε ότι θα το πράξουν, γνωρίζοντας ότι η διαπλοκή είναι… κανόνας στην Ελλάδα.

1 Δεκ. 2019

Σημ. 1: Ο υφυπουργός, μετά το 2 εβδομάδων τουριστικό ταξιδι του στην Β. Αμερική, χωρίς μία συνάντηση με αξιωματούχο ΗΠΑ ή Καναδά (έστω τοπικό) γιά να προωθήσει την Ελλάδα, συνεχίζει με 10ήμερο τουριστικό ταξίδι στην Αυστραλία, γιά να προωθήσει κι εκεί, όχι τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη (προσωπικά) και τα συμφέροντα της εφημερίδας του. Πιστοποιεί έτσι, το…”ήθος” της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σημ. 2: Ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντ. Διαματάρης, πιστεύει (ναι, πιστεύει και πράττει ανάλογα) ότι στον απόδημο Ελληνισμό, ΜΟΝΟ ένα ελληνόφωνο ΜΜΕ υπάρχει και αυτό είναι η… εφημερίδα του ”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας Νεας Υόρκης !!!»

Αξίζει να σημειωθεί πως το δημοσίευμα – καταγγελία κατά του υφυπουργού παραμένει για τρίτη ημέρα αναπάντητο από τον ίδιο, συνθέτοντας ένα μάλλον ασφυκτικό πλαίσιο για τον Αντ. Διαμαντάρη, αλλά και την κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι άλλη fake αριστεία, κ. Μητσοτάκη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα επισημαίνει:

Σειρά δημοσιευμάτων στον ομογενειακό Τύπο στις ΗΠΑ παρουσιάζουν στοιχεία που αμφισβητούν το βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη.

Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Διαματάρης δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, τα δημοσιεύματα αναφέρουν, επικαλούμενα στοιχεία από το ίδιο το πανεπιστήμιο, πως ο κ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ.